Ερώτηση για την αποκατάσταση του γεφυριού στο Λουζίνικο κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, προς την υπουργό Πολιτισμού.
Όπως αναφέρει, στον οικισμό του Λουζίνικου (περιοχή Μακρυνίτσας) του Δήμου Βόλου το πέτρινο μονότοξο γεφύρι του (κατασκευής 1896) δεν έχει αποκατασταθεί. Το εν λόγω γεφυρώνει τον ορμητικό χείμαρρο Καλιακούδα. Η έλλειψη βούλησης αποκατάστασης των ζημιών του γεφυριού, οι οποίες προκλήθηκαν εξαιτίας καταστροφικών πλημμυρών πριν 1,5 έτος, έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης διέλευσης δια αυτής, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία, λόγω δυσχέρειας πρόσβασης προς τον οικισμό, τριάντα οικογενειών που διαβιούν στην περιοχή.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο βουλευτής ερωτά την υπουργό αν προτίθεται άμεσα να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να εκκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του αναφερόμενου γεφυριού.
Για τα δρομολόγια του τρένου Πηλίου
Σε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Βελόπουλος ζητά τη διασφάλιση της συνέχισης δρομολογίων του Τρένου Πηλίου.
Όπως τονίζει, με βάση ανησυχίες κατοίκων του Δήμου Ν. Πηλίου και της Δημοτικής Αρχής από φήμες ότι ενδεχομένως θα διακοπούν τα δρομολόγια του Τρένου «Μουτζούρης» προκλήθηκαν αντιδράσεις, οι οποίες μετουσιώθηκαν σε επιστολή του Δημάρχου προς τη Hellenic Train.
Ο κ. Βελόπουλος ερωτά τους υπουργούς αν προτίθενται να διασφαλίσουν τη συνέχιση των δρομολογίων, ανακοινώνοντάς τα, επιβεβαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία του Τρένου Πηλίου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προγραμματισμοί από τουριστικούς συλλόγους, σχολεία που επισκέπτονται το Πήλιο, καθώς και από τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν αποδράσεις στην περιοχή και από πολλούς άλλους φορείς.































