Αποκλεισμένη από φοιτητές και καθηγητές Ειδικής Αγωγής η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Για δεύτερη μέρα σήμερα

Αποκλεισμένη παραμένει για δεύτερη μέρα σήμερα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Μαγνησίας από φοιτητές και καθηγητές Ειδικής Αγωγής, διεκδικώντας την απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου σύμφωνα με την οποία, στην ουσία απαξιώνεται και εξισώνεται ο βασικός τίτλος σπουδών των σχολών ειδικής αγωγής με μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους και σεμινάρια.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές έκαναν πορεία και καθιστική διαμαρτυρία στους δρόμους του Βόλου, για να καταλήξουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση, καθώς συνάντηση που έγινε σήμερα με τον υπουργό Παιδείας δεν είχε αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής της Α’Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος δήλωσε ότι ο αγώνας κάθε κοινωνικής ομάδας είναι σεβαστός «από κει και πέρα όμως η υπηρεσία μας είναι για δεύτερο 24ωρο κλειστή. Χθες καταφέραμε στις 2 το μεσημέρι που έληξε η κατάληψη να μπούμε και να ασχοληθούμε με τρέχοντα θέματα, αλλά σήμερα είμαστε πάλι έξω, ενώ εκκρεμούν σοβαρά θέματα. Σε συζήτηση που είχα με τον συντονιστή, εξήγησα ότι πρέπει να λειτουργήσει η υπηρεσία». Ο ίδιος είπε ότι έκανε έκκληση στους φοιτητές αύριο Πέμπτη να μπούμε στα γραφεία και να λειτουργήσει η υπηρεσία απρόσκοπτα γιατί δεν υπάρχει επαφή με τα σχολεία.

Η αναπληρώτρια επί 13 χρόνια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ιωάννα Γαβριήλ ανέφερε ότι αν περάσει η τροπολογία θα συνεχίσουν να είναι όμηροι της κατάστασης αυτής και το ίδιο θα ισχύει και για τους νέους απόφοιτους. «Γίνεται αγώνας δύο εβδομάδων. Κάθε χρόνο ζούμε και κάτι διαφορετικό. Κάθε χρόνο βγαίνει νέα εγκύκλιος ποτέ δεν είναι η ίδια. Δεν δουλεύουμε στα ίδια σχολεία και στις ίδιες περιοχές, αλλά ανάλογα με τις θέσεις που θα δοθούν και τα χρήματα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μπει στο ΕΣΠΑ κι όταν τελειώσει το ΕΣΠΑ θα μείνουμε χωρίς δουλειά», τόνισε και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο α σχολεία πότε ανοίγουν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο και οι καθηγητές περιμένουν κάθε χρόνο τις αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού.

Οι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους του Βόλου, πέρασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο και μετά από ενημέρωση που είχαν από συναδέλφους τους που μετείχαν σε συνάντηση με τον υπουργό για το θέμα αυτό, που δεν δεσμεύτηκε για κάτι αποφάσισαν να κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.