Απομονωμένοι από το δήμο Βόλου οι κάτοικοι του Διμηνίου

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Ν. Καπούλα

Την απομόνωσή τους από το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου υπογράμμισαν οι κάτοικοι του Διμηνίου στην υποψήφια Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, κατά την περιοδεία της στην περιοχή, συνοδευόμενη από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τον κ. Κώστα Λάμπρο, πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ένα από τα κυριότερα προβλήματα αφορά την ασφάλεια των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς η κεντρική είσοδος του σχολείου βρίσκεται μπροστά στον οδικό άξονα στον οποίο δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και επαρκής φωτισμός.
Η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα τόνισε πως πρέπει να μεταφερθεί η κεντρική είσοδος από την πίσω πλευρά του σχολείου, καθώς επίσης, ν’ ανοίξει η έξοδος προς την οδό Σπετσών, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στη γνωμοδότηση του ΤΕΕ Μαγνησίας προ διετίας, ώστε να μεταφέρονται δωρεάν τα παιδιά με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, από και προς το σχολείο, γεγονός που επετεύχθη με τη συνεργασία των φορέων..
Παράλληλα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα επανέλαβε την ανάγκη επαναλειτουργίας ενός αντίστοιχου μοντέλου της πρώην ΤΥΔΚ, στην οποία ο κάθε μηχανικός θα έχει υπό την επίβλεψή του συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες για τις οποίες θα καταγράφει τα προβλήματα και θα προχωρά άμεσα σε εκπόνηση μελετών και κατασκευή μικρών έργων και επεσήμανε την ανάγκη να είναι επαρκής η καθαριότητα, να πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων και ν’ αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια ιστορία της.
Από την πλευρά τους, ορισμένα από τα θέματα που έθεσαν οι κάτοικοι είναι η συντήρηση του γηπέδου δίπλα από την κεντρική πλατεία το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο, η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, η ασφαλτόστρωση δρόμων στην περιοχή της Λάμιας, η αποκέντρωση των Υπηρεσιών, η διαμόρφωση της πλατείας, η τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού, η σύνδεση του οικισμού με φυσικό αέριο, η αξιοποίηση του παλαιού ελαιοτριβείου στο Παλιούρι και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Ανακτόρου και του προϊστορικού οικισμού Διμηνίου.
Την υποψήφια Δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι εξής δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι: Ν. Αγγελέτος, Χ. Αγκρή, Γ. Αγραφιώτης, Κ. Αναστασιάδου-Μωραϊτου, Ε. Αντωνίου, Α. Αξιώτη, Γ. Αποστολέρης, Κ. Βεργετάκη-Πειρασμάκη, Π. Γάτος, Β. Γιαννουλής, Α. Καλόγηρος, Θ. Καντόλας, Ν. Καπουράνης, Μ. Καραγιάννη, Δ. Κουτσός, Κ. Λύγκος, Γ. Μιχαλόπουλος, Ι. Πεσκίρη, Β. Σισμανοπούλου, Ζ. Σκαρίμπας, Ι. Σκαρίμπας, Δ. Σπάνιας, Ν. Τσαλπαράς και Μ. Τσαμπάζης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.