Απόστολος Παπατόλιας: «Πρέπει να αλλάξουμε επί της ουσίας, για να μην υπονομεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών»

Τους αναγνώστες του συναντά μέχρι τις 9 το βράδυ, στον εξωτερικό χώρο του βιβλιοπωλείου Public Βόλου, ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος εξέδωσε βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση, με τίτλο “H «Επόμενη Μέρα» του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Συνταγματισμού- Ερμηνευτικοί (ανα)στοχασμοί μετά την πανδημία”.

Ο κ. Παπατόλιας αναλύει στις σελίδες του βιβλίου του, την «πανδημία ερμηνειών» που έφερε η διαχείριση της πανδημίας του Covid-19, σχετικά με το Σύνταγμα, τους θεσμούς, τα δικαιώματα, τη δημοκρατία, καθώς και τη σχέση του Κράτους με την παγκοσμιοποίηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Γιώργο Ζώγα

Τα ερωτηματικά που αναδείχθηκαν από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση είναι πολλά και σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής.
Ο ίδιος μιλώντας στο magnesianews.gr δήλωσε πως “Έπρεπε να έρθει μία πανδημία για να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις σχέσεις των πολιτών με το κράτος, τα δικαιώματά μας, το Σύνταγμα, τη σχέση μας με τον κόσμο, την παγκοσμιοποίηση, την Ευρώπη. Γιατί πολλές από τις αυτάρεσκες βεβαιότητες που είχαμε καλλιεργήσει, κλονίζονται με έναν δραματικό τρόπο. Αυτό αφορά τα ίδια μας τα δικαιώματα, αφορά το μερίδιο της ελευθερίας που είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να προστατέψουμε τη συλλογική ασφάλεια, υγεία και τη ζωή των ανθρώπων. Έχει να κάνει πια με το πως μπορούμε τις δύσκολες καταστάσεις, που δημιουργεί η πανδημία να τις ρυθμίσουμε με έναν πιο δίκαιο τρόπο, πιο κοινωνικά αποδοτικό, έχει να κάνει επίσης με το πως οι σύγχρονες κοινωνίες που μπορούν μέσα από περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα δικαιώματα, δημόσιο αναστοχασμό, να θωρακίσουν τις δημόσιες άμυνές τους απέναντι σε όλες τις απρόβλεπτες καταστροφές, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές, είτε για την κλιματική αλλαγή, είτε για τις φθορές που υφίσταται το περιβάλλον, είτε για τις μεγάλες υγειονομικές κρίσεις. Αλλάζουν πλέον οι κοινωνίες, αλλάζουν τα όπλα απέναντι στους κινδύνους, αλλάζει και ο τρόπος που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους».
Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνει επί της ουσίας, γιατί όπως τόνισε «εάν δεν αλλάξουμε τα εργαλεία των πολιτικών, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, τότε θα έχουμε κινδύνους και απειλές και για τη δημοκρατία και για τη ζωή μας και κυρίως θα υπομονομεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών».
Δίπλα στον κ. Παπατόλια βρίσκονται φίλοι, πολιτικοί συνοδοιπόροι και συμπολίτες που συζητούν μαζί του για τα νέα δεδομένα και τις αναζητήσεις που έφερε μαζί της η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ η σολίστ Δήμητρα Μουλιού νωρίτερα έπαιξε κιθάρα, προσφέροντας νότες πολιτισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.