Αποσύρθηκε η προκήρυξη ανάθεσης της καθαριότητας του Π.Θ. σε ιδιώτη

Για νίκη από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις έκανα λόγο οι καθαρίστριες

Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων καθαριστριών-ών, συνεχίστηκαν χτες και σήμερα η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως έγινε γνωστό, «οι εργαζόμενες-οι σαν μια γροθιά επί μία εβδομάδα και με την στήριξη και την αλληλεγγύη εργατικών σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων, έδωσαν έναν δίκαιο αγώνα με σκοπό να σταματήσει η προκήρυξη ανάθεσης της καθαριότητας του Πανεπιστημίου σε εργολάβο και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 30 καθαριστριών-ών από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Κάτω από την πίεση και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του Σωματείου μας, οι Πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν όχι μόνο να αποσύρουν τον κατάπτυστο όρο της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, αλλά να αποσύρουν συνολικά την προκήρυξη- τον διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.

Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης αναστέλλουμε προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, χωρίς να παραιτούμαστε από την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν την: Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Να μην γίνει καμία απόλυση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.