Αρ. Μπασδάνης: Μόνο με συνεχή πίεση θα γίνει ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Που θα φέρει στο λιμάνι του Βόλου δουλειά και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας

Το γεγονός ότι το λιμάνι του Βόλου χρειάζεται μαρίνα σκαφών και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη εργασιών μικρής κλίμακας, ώστε να έρθει γρήγορα η ανάπτυξη, τόνισε ο Αριστοτέλης Μπασδάνης πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου εδώ και εννέα χρόνια.
Ο κ. Μπασδάνης μίλησε στο Ράδιο Ένα και τόνισε ότι η πόλη μας χρειάζεται πολλά πράγματα ακόμη, ώστε να έρθει γρήγορα η ανάπτυξη. Όπως είπε, κάθε φορά που έρχεται ένας υπουργός στο λιμάνι, το πρώτο πράγμα που θίγει, είναι αυτό, διότι με τα έργα αυτά, αυτόματα δημιουργούνται εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε ότι σήμερα αυτές οι θέσεις εργασίας λείπουν και η βιοτεχνική δραστηριότητα στην ναυπηγοεπισκευή είναι πολύ πίσω.
Ο Αρ. Μπασδάνης τόνισε ότι μέχρι σήμερα, τρεις υπουργοί επρόκειτο να υπογράψουν για την ίδρυση ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο λιμάνι, αλλά κανείς δεν βάζει το θέμα στην πραγματική βάση του και δήλωσε ότι αν ήταν πρόεδρος του ΟΛΒ θα είχε κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο, μέχρι να υπογράψει την απόφαση ο υπουργός.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν είναι θέμα υπουργού, αλλά Διοίκησης του ΟΛΒ, που πρέπει να πιέζει καθημερινά και γραπτά, τους βουλευτές, τους γραμματείας και το υπουργείο, για την ίδρυση της συγκεκριμένης ζώνης στο λιμάνι, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.