Αρχίζουν οι αστρονομικές ομιλίες στον Βόλο

Με την 1η επίσκεψη στη Zvyozdny gorodok της Μόσχας για εκπαίδευση κοσμοναυτών

Αρχίζουν και φέτος για 29η συνεχή χρονιά οι μηνιαίες ομιλίες της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, που γίνονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο).

H ομιλία της Κυριακής 6ης Οκτωβρίου θα γίνει όπως συνήθως στις 8 μ.μ. από τον φυσικό Ιωάννη Βέργο και θα έχει ως θέμα την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος στη Μόσχα και στη μέχρι πρόσφατα απόρρητη βάση εκπαίδευσης των κοσμοναυτών. Για 1η φορά η Εταιρεία επέκτεινε τους εκδρομικούς της προορισμούς εκτός των συνόρων της χώρας μας. Μάλιστα ήταν και η 1η φορά που οργανωμένο ελληνικό γκρουπ επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη βάση για εκπαίδευση κοσμοναυτών!

Ο Ιωάννης Βέργος είναι καθηγητής Φυσικής στη Β/βάθμια Εκπαίδευση. Έχει επισκεφθεί το “CERN”, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για Έλληνες καθηγητές. Έχει διατελέσει ακόμη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.