Αρνιακός: Έρχονται έντονα φαινόμενα στο Βόλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία ARIEL η οποία «επηρεάζει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με έντονα φαινόμενα, δηλαδή ραγδαίες βροχές, καταιγίδες ισχυρές, τοπικές χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και τον υδράργυρο να κρατάει υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με την εποχή, λόγω των νοτιάδων».

Αυτά λέει μιλώντας στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός και επισημαίνει ότι «η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και την Πέμπτη με τον καιρό, κυρίως στις περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας όπως είναι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Αττική, η Βοιωτία, η Ανατολική Στερεά, η Ανατολική Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως το πρωί της Πέμπτης από το Βόλο και πάνω και κυρίως στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής».

«Αργότερα τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο τέλος τα Δωδεκάνησα» συμπληρώνει ο Τάσος Αρνιακός.

Για την Αττική, αναφέρει ότι «περιμένουμε φαινόμενα τη νύχτα της Τετάρτης μέχρι την Πέμπτη σχεδόν το μεσημέρι, όχι όμως ιδιαίτερα έντονα όπως αυτά που περάσαμε το μεσημέρι της Τετάρτης και σιγά-σιγά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα έχουμε και ηλιοφάνεια. Όσον αφορά στους ανέμους και αυτοί θα συνεχίσουν να είναι νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει την Πέμπτη στην Αθήνα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι το πρωί θα έχουμε βροχές και καταιγίδες και μετά θα βελτιωθεί ο καιρός».

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Θεσσαλονίκη «με βελτίωση από το μεσημέρι της Πέμπτης και με τον υδράργυρο να δείχνει στους 9-13 βαθμούς κελσίου».

Την Παρασκευή περιμένουμε βελτιωμένο καιρό και όπως μας εξηγεί ο μετεωρολόγος, μιλώντας στο newsit.gr «μόνο τα υπολείμματα της κακοκαιρίας θα βρίσκονται στο ανατολικό – βορειοανατολικό Αιγαίο, στα νησιά του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων αργότερα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή στα βόρεια θα φτάσει στους 14-15 βαθμούς Κελσίου, στις νοτιότερες περιοχές στους 18-19°C. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να είναι στους 20°C».

Ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Αρνιακό «το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νέα κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά, όχι όμως με την ένταση και την έκταση της προηγούμενης».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «θα έχουμε σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και η θερμοκρασία θα κρατηθεί στους ίδιους βαθμούς ενώ οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της βροχόπτωσης, η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Ακολουθεί ο σχετικός προγνωστικός χάρτης συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο 12ωρο της Πέμπτης (1/12).

Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας (Τετάρτη προς Πέμπτη) το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο 12ωρο της Πέμπτης 01/12.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας, στο παρακάτω από το windy.com:

 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.