Αρνήθηκε ψήφισμα για τη φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη η Δημοτική Αρχή Βόλου

Απειλές Μπέου κατά των μειοψηφιών για "σκληρό ροκ" μετά του Αγίου Πνεύματος

Από την άρνηση, ούτε ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε ένα Δήμαρχο, της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να εγκρίνει ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης που υπέστη προχθές ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντά και του ανεξάρτητου συμβούλου Ιάσ. Αποστολάκη και αφού προηγήθηκε κόντρα με τον δήμαρχο Αχ. Μπέο, με αφορά πρόταση ψηφίσματος καταδίκης των επεισοδίων κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Διαβάζοντας την πρόταση ψηφίσματος της «Επιλογής Ευθύνης» για καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς είπε ότι δεν είδε τις ίδιες δημοκρατικές ευαισθησίες για την επίθεση αγνώστων κατά του Κέντρου Πληροφόρησης του Δήμου, ούτε για τους τραμπουκισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ μέρους «πολιτών».

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» απάντησε ότι ο πρόεδρος του σώματος δεν έχει δικαίωμα να κάνει σχολιασμό, ενώ θετικά ψήφισαν μόνο η ίδια, ο Μαργ. Πατσιαντάς, η ΛΑΣ και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης, με αποτέλεσμα το ψήφισμα να μην εγκριθεί.

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος τα έβαλε με την κ. Οικονόμου γιατί είπε ότι υποδείκνυε σε κάποιον τι να ψηφίσει, ενώ ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης είπε ότι καλεί τον δήμαρχο να το ψηφίσει. Η Νατάσσα Οικονόμου ρώτησε αν καταδικάζουν το γεγονός, απάντηση δεν πήρε.

Ο Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεν εγκρίνει κανένα ψήφισμα που δεν αφορά την πόλη και πρόσθεσε ότι «μετά του Αγ. Πνεύματος, επιστρέφουμε και ετοιμαστείτε για «πολύ άγριο rock, κοιτάξτε να αντέξετε».
Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης τον ρώτησε αν απειλεί τις μειοψηφίες και ο Αχ. Μπέος, βλέποντας ότι ετοιμαζόταν για αποχώρηση της είπε «βάλτε το κεφάλι κάτω και φύγετε θα κριθείτε από τον κόσμο».

Αμέσως μετά την αποχώρηση της Νατάσσας Οικονόμου, του Φώτη Λαμπρινίδη και του Ιάσ. Αποστολάκη, αποχώρησε και ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς, προν τον οποίο ο δήμαρχος είπε ότι από το 47% των Βολιωτών που πήρε στις εκλογές έμεινε μόνος του και για τον κόσμο που τον ψήφισε πρέπει να μένει στις συνεδριάσεις και να δίνει μάχη και όχι να αποχωρεί, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.