Αρνητικά όλα τα δείγματα σε προσωπικό και ωφελούμενους δομών ΑμεΑ

Την Πέμπτη 13/01/2021 πραγματοποιήθηκε ο προγραμματισμένος, επαναληπτικός έλεγχος για την ανίχνευση του ιού Covid-19 στο Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ και στα 2 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Ελέγχθηκαν 53 άτομα σε προσωπικό και ωφελούμενους με τα δείγματα να είναι αρνητικά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εφαρμόζοντας με αυστηρότητα και συνέπεια όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης ενάντια στον ιό Covid-19, έχουμε καταφέρει ως σήμερα, να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας τόσο για τους ωφελούμενους που λαμβάνουν υπηρεσίες από τις εν λόγω κοινωνικές δομές όσο και για εκείνους που δεδομένου των συνθηκών, βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό.
Εν αναμονή της έναρξης εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, κρίνεται ζωτικής σημασίας, η διατήρηση της συνεργασίας με τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ με σκοπό τις διενέργειες των rapid tests καθώς και την παροχή των απαραίτητων οδηγιών σε συνάρτηση με τα αρμόδια Υπουργεία. Παράλληλα το προσωπικό των κοινωνικών δομών οφείλει να κρατήσει την πλέον υπεύθυνη στάση ως προς τον περιορισμό της διασποράς του ιού Covid-19.
Βάσει των υπαρχουσών συνθηκών, την Πέμπτη 21/01/21 θα διενεργηθεί ο επαναληπτικός έλεγχος για τα 3 Κέντρα που φιλοξενούν ΑμεΑ.
Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, ανήκει στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»
Τηλ.επικοινωνίας ΚΔΗΦ ΑμεΑ: 24210 31860, email:[email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.