Αρνητικές οι μειοψηφίες στην προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Είπαν ότι είναι μεγάλη η δαπάνη και η Δ.Α. αγοράζει 4 χρόνια λαμπιόνια

Με τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας μόνο, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε προσωρινό ανάδοχο του Ανοιχτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για «Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου 2019», προϋπολογισμού δαπάνης 137.000 € με ΦΠΑ, ενώ οι παρατάξεις της μειοψηφίας ψήφισαν αρνητικά στη νέα μεγάλη δαπάνη, όπως τόνισαν, μιας Δημοτικής Αρχής που επί πέντε χρόνια χρεώνει συνεχώς τον Δήμο για λαμπιόνια.

Ο σύμβουλος της παράταξης «Βόλος-Έξυπνη Πόλη» Στέργιος Φάτσης καταψήφισε το θέμα. Ο Ιάσονας Αποστολάκης επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», επισήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Δήμος Βόλου έχει προμηθευτεί αρκετά λαμπάκια, που επαρκούν για τον εορταστικό διάκοσμο. «Είναι μεγάλη η δαπάνη και τόσο καιρό δεν έχει γίνει απολογισμός για το τί μας προσφέρει και τί μας αφήνει ο διάκοσμος», ανέφερε, ενώ αρνητικά ψήφισε και ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος-Ανατροπή- Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης.
Από τη ΛΑΣ, ο Απόστολος Ριζόπουλος είπε πως υπάρχει ο περσινός διάκοσμος συσκευασμένος στις αποθήκες και πως, ακόμα και αν έχει καταστραφεί μέρος του, το ποσό είναι μεγάλο για τη νέα προμήθεια.

Ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου απάντησε ότι στο τέλος της εορταστικής περιόδου ο διάκοσμος αποθηκεύεται και το καλοκαίρι γίνεται έλεγχος για την κατάστασή του. Όπως ανέφερε, κάθε χρόνο γίνεται νέα επέκταση στον στολισμό και αντικατάσταση του υλικού που καταστράφηκε, προσθέτοντας ότι στο ποσό της προμήθειας περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση του διάκοσμου.

.Στη σημερινή συνεδρίαση επρόκειτο να εγκριθεί η μελέτη και η κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού αναφορικά με την «Προβολή, επικοινωνία και διαφήμιση ως τουριστικού προορισμού της πόλης του Βόλου, των εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου, για την περίοδο των Χριστουγέννων 2019 και της Πρωτοχρονιάς 2020», αλλά το θέμα αποσύρθηκε, για την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

Η Οικονομική επιτροπή ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο για την επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Βόλου για τον συντονισμό και οργάνωση των δράσεων ( για τα έτη 2019 και 2020) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους (ΤΕΒΑ). Οι συμβουλές και η τεχνική υποστήριξη θα κοστίσουν στο Δήμο Βόλου, 72.175,44 €, ενώ το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Τέλος, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η απευθείας ανάθεση κατασκευής παιδικής χαράς στις Γλαφυρές, προϋπολογισμού 18.000,42 € με ΦΠΑ και εξωδικαστικός συμβιβασμός αποζημίωσης για ζημιές σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.