«Αστέρια»: Δεύτερο τοπογραφικό διάγραμμα της εναλλακτικής για ΕΛΙΝ στο υπουργείο

Για την κατασκευή του αντλιοστασίου Α4 στην περιοχή

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε χθες στο θέμα της κατασκευής του αντλιοστασίου Α4 στην περιοχή «Αστέρια», όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην αρχική πρόταση για κατασκευή στο πάρκο του οικισμού, που είναι ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων και ζητούν να κατασκευαστεί στο χώρο μπροστά από την ΕΛΙΝ.
Το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με έγγραφό του ζήτησε ένα δεύτερο τοπογραφικό διάγραμμα της εναλλακτικής πρότασης που ανέδειξε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος και υποστηρίζει το ΤΕΕ, προκειμένου να το μελετήσει και να αποφανθεί ο αρμόδιος υφυπουργός για έργα ΕΣΠΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αστέρια» Κώστα Θεοδοσόπουλο, το τοπογραφικό διάγραμμα εστάλη στο υπουργείο, με το αίτημα να επανεξεταστεί ο φάκελος του έργου, για να διαπιστωθεί αν πληροί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Θεοδοσόπουλος, ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, που έδωσε διευκρινίσεις επί του ζητήματος και τόνισε ότι υπερασπίστηκε την πρόταση που κατέθεσαν οι κάτοικοι, ως μηχανικός και γνώστης του αντικειμένου. Όπως ανέφερε, σε ένα έργο κόστους 13 εκ. €, πρέπει να υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση.
Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής Αστέρια, ανέφερε ο πρόεδρος, ζητούν να πληροφορηθούν ποιος έδωσε εντολή, ώστε η Υπηρεσία Πρασίνου να «πετσοκόψει» τα δύο μεγάλα δένδρα που βρίσκονται στο πάρκο και έκαναν πολλές δεκαετίες για να αναπτυχθούν.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσόπουλο, για κοπή ή κλάδεμα δένδρων, απαιτείται έκδοση έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας από την Υπηρεσία Δόμησης, στη συνέχεια αίτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και απόφαση του αρμοδίου οργάνου, που είναι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή το Δημοτικό Συμβούλιο, με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών που ορίζει η νομοθεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.