Αστυνομικοί Μαγνησίας: Πριν μας ζωοποιήσετε τελείως να σας υπενθυμίσουμε πως είμαστε άνθρωποι

«Κληθήκαμε να εκτελέσουμε υπηρεσία, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα προστασίας»

Την δική τους οπτική, με βολές κατά των όσων αποφασίζουν και για τους ίδιους παρουσιάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Με τον τίτλο «Πριν μας ζωοποιήσετε τελείως να σας υπενθυμίσουμε πως είμαστε άνθρωποι», τονίζεται ότι «χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά του προσωπικού» κλήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία όπως πρόσφατα με τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο.
Όπως αναφέρεται, «εν μέσω χαρακτηρισμένης πανδημίας με,δεκάδες συνανθρώπους μας να πεθαίνουν καθημερινά, χιλιάδες να νοσούν, εκατομμύρια να αγωνιούν, βυθιζομενοι στη θλίψη και στην απαισιοδοξία, ψάχνοντας απεγνωσμένα μια χαραμάδα φωτός, έλαβαν, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, χώρα τα μέτρα για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου με επίκεντρο βέβαια, αντί του ιστορικού μηνύματος αυτής,τον Έλληνα Αστυνομικό.
Τον αστυνομικό που σύμφωνα με την πολιτική και φυσική του ηγεσία, κάνει τα πάντα άνευ κόστους, είναι άτρωτος σε ιούς και ασθένειες για δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς με αρνητική έννοια μέχρι της ανέλιξης στην εξουσία, όπου οι ρόλοι αντιστρέφονται και για ένα μέρος της κοινωνίας είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, για την οικονομική κρίση, για την πανδημία και για όλα τα δεινά που μαστίζουν την κατά τα άλλα άμοιρη ευθυνών ελληνική κοινωνία.
Έχοντας, ως αστυνομικοί, πλήρη επίγνωση όλων των παραπάνω λάβαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα εντολές εκατοντάδες, φορτωθήκαμε επιπλέον πάρεργα και για ακόμη μια φορά κληθήκαμε να ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ για όλα και για όλους, για την προστασία του αγαθού της δημόσιας υγείας, χωρίς να λαμβάνουμε άδειες και με μόνη αμοιβή φρούδες υποσχέσεις όσο αφορά τις χρόνιες διεκδικήσεις μας.
Και εδώ γεννάται το εξής οξύμωρο ερώτημα: ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ???
Γιατί αν μας συμπεριλάμβαναν τις ατέλειωτες ώρες που περνούν οι διοικούντες στις τηλεδιασκέψεις, θα φρόντιζαν να μεριμνήσουν και για την υγεία των αστυνομικών που με μοναδικό εξοπλισμό απέναντι στον ιό την δική τους έγνοια, κλήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία κατά δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για την υγειονομική προστασία τους.
Χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά του προσωπικού που στοιβάχτηκε σε κλούβες, μεταγωγικά και ότι άλλο υπήρχε διαθέσιμο. Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι και στη πόλη μας, να τεθούν σε καραντίνα δεκάδες αστυνομικοί για προληπτικούς λόγους προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των υπολοίπων συναδέλφων και συμπολιτών μας.
Ευχαριστούμε κάποιους, που κατόπιν εορτής έθιξαν μετά τα επεισόδια αυτά τα θέματα, αλλά γνωρίζουμε ότι τα κίνητρα τους μόνο ταπεινά δεν είναι και εξυπηρετούν τα δημοσκοπικά μηχανάκια εταιριών και όχι πραγματικό ανθρώπινο ενδιαφέρον.
Έχουμε οικογένειες να προστατεύσουμε καθώς είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, ούτε είμαστε άνοσοι και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υπάρχει μέριμνα από την ΗΓΕΣΙΑ για την άμεση διενέργεια covid-tests σε όλους τους αστυνομικούς μιας και το μότο βάλτε πλάτη δε πείθει άλλο γιατί όπως λένε και στα γραφικά χωριά του Πηλίου: ΞΕΠΛΑΤΙΑΣΚΑΜΕ…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.