Ασύστολα ψεύδη της Ζέττας Μακρή στην «ΕφΣυν»

Ισχυρίζεται ότι κατέθεσε την αγωγή για να προστατέψει την οικογένειά της

Με ασύστολα ψεύδη αναφορικά με τους λόγους που την οδήγησαν να καταθέσει αγωγή σε βάρος της εφημερίδας «Μαγνησία» απαντά η πρώην Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή. Σε δηλώσεις της που περιλαμβάνονται σε σημερινό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» υπό τον τίτλο «Πρώην Βουλευτής ζητά 500.000 ευρώ από εκδότη», η κ. Μακρή ισχυρίζεται ότι κατέθεσε την αγωγή προκειμένου να αμυνθεί απέναντι σε κακόβουλα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στη «Μαγνησία» και αφορούσαν την ίδια και τον γιο της Κωνσταντίνο, χωρίς να αναφέρει ωστόσο ποια είναι αυτά.

Εγκλωβισμένη στα μάτια της κοινής γνώμης για την επιπόλαιη ενέργειά της να στραφεί κατά ενός Μέσου Ενημέρωσης με μια αγωγή μαμούθ για τα δεδομένα της περιφέρειας η κα Μακρή επιχειρεί να δώσει μια προσωπική διάσταση στην δικαστική διένεξη που ξεκίνησε η ίδια και όχι πολιτική, όπως ξεκάθαρα είναι, παρουσιάζοντάς την ως κίνηση για να προστατέψει την οικογένειά της.

Το γεγονός ότι επιχειρεί να παραπλανήσει το αναγνωστικό κοινό ως προς τα αίτια που την οδήγησαν να στραφεί εναντίον της «Μαγνησίας» σε αντιδιαστολή με τα όσα δηλώνει στην «ΕφΣυν» αποδεικνύεται από το κείμενο αποκατάστασης που είχε στείλει τον Φεβρουάριο του 2017 το οποίο εστιάζει στο σχόλιο που δημοσιεύσαμε περί αμφίβολης συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, μη κάνοντας καμία αναφορά σε υποτιθέμενα σχόλια σε βάρος του γιου της Κωνσταντίνου τον οποίο ουδέποτε προσβάλαμε. Η μόνη αναφορά μας στο πρόσωπό του έγινε αναφορικά με το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τη μητέρα του στην πολιτική κάτι που και ο ίδιος αποδέχεται σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό της Θεσσαλίας όπου αναφέρει «Φυσικά και με ενδιαφέρει (η πολιτική), έχω γεννηθεί με το μικρόβιο, αυτό το μικρόβιο έχει περάσει πολλές γενιές στο αίμα μας.» ενώ επιδιώκει την προβολή του παραχωρώντας συνεντεύξεις σε έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και φωτογραφιζόμενος δίπλα σε υψηλόβαθμα στελέχη και υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτό συνιστά λόγο για την κατάθεση αγωγής ύψους 500 χιλ. ευρώ το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, αλλά και του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν βρήκε ευήκοα ώτα» η επιστολή στον Μητσοτάκη για την αγωγή των 500.000 ευρώ της Ζ. Μακρή κατά δημοσιογράφων

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” ο εκδότης της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδης – Δημήτρης Καρεκλίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσωπική επιστολή που είχε αποστείλει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την αγωγή της κας Μακρή, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση.

Συνομιλώντας με τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο κ. Καρεκλίδης δήλωσε πως αντιμετώπισε «χιουμοριστικά” την άσκηση της αγωγής καθώς “δεν υπάρχει αναλογικότητα μεταξύ της ενδεχόμενης “προσβολής” που ενδεχομένως υπέστη η κ. Μακρή και του ποσού που ζητάει να της επιδικαστεί», των 500.000 ευρώ, αυτού του είδους τα ρεπορτάζ είναι καθημερινότητα στις εφημερίδες … δεν έχω δει άλλον υποψήφιο να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο».

Όπως ανέφερε, «η κ. Μακρή απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα το οποίο δημοσιεύτηκε και στο οποίο εκτός από την “αποκατάσταση” που ζητούσε για το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια με την ΝΔ στις επόμενες εκλογές και διατυπώσαμε εμείς … υπήρχαν και άλλες αναφορές, ότι μας απαγόρευε να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη αναφορά στο πρόσωπό της στα ΜΜΕ που εργαζόμαστε ή είμαστε ιδιοκτήτες. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την πλευρά μας και γι’ αυτό η κ. Μακρή προχώρησε στην αγωγή».

«Η αγωγή συζητήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο αφού διάβασε τα στοιχεία των δύο πλευρών έκρινε ότι θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, όπου και θα συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου φέτος», ανέφερε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο, «η έγκληση της κ. Μακρή σε βάρος μας τέθηκε στο αρχείο, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι είναι θεμιτές οι αναφορές που κάνουμε, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

«Είχα αποστείλει προσωπική επιστολή στον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, στέλνοντάς του και τα δικόγραφα της κ. Μακρή … του ζητώ να κρίνει, όπως και από όλα τα στελέχη της ΝΔ, αν τα δημοσιεύματά μας είναι τόσο δυσμενή και συκοφαντικά ώστε να δικαιολογούν μία αγωγή 500.000 ευρώ. Εγώ θεωρώ πως όχι. Η επιστολή δεν βρήκε ευήκοα ώτα, δεν πήραμε κάποια απάντηση», συνέχισε ο κ. Καρεκλίδης. «Θεωρώ ότι τα κόμματα πρέπει να έχουν σαφή τοποθέτηση σε ζητήματα ελευθεροτυπίας, όχι να τοποθετούνται ανάλογα με το ποιοι δημοσιογράφοι θίγονται, είτε από διώξεις είτε από αγωγές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.