Αθίγγανοι έκλεψαν αυτοκίνητο από την Κατερίνη για να αντικαταστήσουν δικό τους!

Εντοπίστηκε έξω από φανοποιείο στο Βόλο και συνελήφθησαν

Δύο αθίγγανους κατοίκους Βόλου συνέλαβαν την περασμένη Κυριακή στο Βόλο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας της Κατερίνης, διότι έκλεψαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ένα αγροτικό αυτοκίνητο, μάρκας Toyota Hilux, για να αντικαταστήσουν δικό τους παλιό όχημα.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 40 και 34 χρονών, είχαν ένα παλιό αγροτικό αυτοκίνητο και, για να το αντικαταστήσουν, έκλεψαν ένα ίδιο μοντέλο, αλλά πιο καινούργιο (πρώτη άδεια το 2001), από την Κατερίνη, ιδιοκτησίας μιας 42χρονης, του έβαλαν τις πινακίδες του παλιού αυτοκινήτου, που ήθελαν να αντικαταστήσουν και το έφεραν στο Βόλο.
Προπομπός στη διαδρομή προς Βόλο, ήταν ο 40χρονος,που οδηγούσε ένα Ι.Χ.Ε. μάρκας Toyota Carina και ακολουθούσε ο 34χρονος με το κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, το αγροτικό αυτοκίνητο εντοπίστηκε έξω από φανοποιείο στο Βόλο και πριν οι δράστες προλάβουν να κάνουν «τράμπα» το δικό τους παλιό και με κλεμμένο…

Τελικά, μετά από έρευνες που έγιναν στον οικισμό Αλιβερίου, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για το γεγονός ότι ενώθηκαν για να διαπράξουν κλοπή, το αγροτικό αυτοκίνητο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε., που χρησιμοποιήθηκε για το δρομολόγιο Κατερίνη – Βόλος.

Ο τρόπος δράσης των αθίγγανων για να αντικαταστήσουν ένα αυτοκίνητο, τονίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, είναι να κλέβουν ένα άλλο, ίδιας μάρκας και μοντέλου, σε πολύ καλύτερη κατάσταση και να τα πηγαίνουν σε φανοποιεία όπου το αντικαθιστούν χτυπώντας τον αριθμό πλαισίου του παλιού αυτοκινήτου στο κλεμμένο και σβήνοντας τελείως τον αριθμό κινητήρα.

Σημειώνεται ότι το αγροτικό αυτοκίνητο που εκλάπη είναι εργαλείο δουλειάς και όχι όχημα αναψυχής, ενώ οι δύο συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές για πολλές περιπτώσεις κλοπών θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κατερίνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.