Αθώος τελικά λόγω αμφιβολιών 72χρονος που κατηγορούνταν για εμπρησμό από πρόθεση

Συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, για φωτιές στα «Αστέρια Αγριάς»

Αθώο, λόγω αμφιβολιών, έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 72χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής Αστέρια, που συνελήφθη την Κυριακή, για εμπρησμό από πρόθεση σε οικόπεδο στην περιοχή Αστέρια Αγριάς, στο οποίο ξέσπασαν άλλες τρεις πυρκαγιές τις τελευταίες τέσσερις μέρες, καθώς και φωτιά σε αυτοκίνητο γειτόνισσάς του.
Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε χθες το πρωί στα Δικαστήρια, όπου ο εισαγγελέας που άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση με κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα, για την περίπτωση της φωτιάς σε οικόπεδο, όπου υπήρχε οίκημα με επαγγελματικό εξοπλισμό και για φθορά με φωτιά ξένης ιδιοκτησίας, για το ίδιο οικόπεδο και για φωτιά που ξέσπασε στο πίσω μέρος αυτοκινήτου γειτόνισσάς του.
Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και ως πρώτη μάρτυρας κατέθεσε γειτόνισσά του, το αυτοκίνητο της οποίας, πήρε φωτιά στις 9.30 το βράδυ του περασμένο Σαββάτου.
Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο κατηγορούμενος την φώναξε ότι πήρε φωτιά το αυτοκίνητό της, που ήταν σκεπασμένο με κουκούλα. Η φωτιά ξεκίνησε από τον πίσω δεξί τροχό, κάηκε το λάστιχο, η φωτιά επεκτάθηκε στην κουκούλα και προκάλεσε ζημιές στο πίσω μέρος του οχήματος, πριν τη σβήσει η Πυροσβεστική.
Η γυναίκα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της έδρας, είπε ότι γνωρίζει τον κατηγορούμενο εδώ και 10 χρόνια, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, πιθανόν λόγω προβλημάτων υγείας είναι αλλοπρόσαλλος, βίαιος και επιθετικός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 72χρονος κατηγορείται για τέσσερις φωτιές που ξέσπασαν σε γειτονικό οικόπεδο στα Αστέρια, στις 21, 29, 30 και 31 Μαΐου και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που είναι καταστηματάρχης υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατέθεσε ότι από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής προκλήθηκαν ζημιές στο οίκημα που υπάρχει στο οικόπεδο και έχει αποθηκευμένο εξοπλισμό του καταστήματός του και σε τέντες που βρισκόταν στο σημείο.
Ο ίδιος κατέθεσε ότι όταν κλήθηκε από την Πυροσβεστική πήγε στο οικόπεδό του που είναι περιφραγμένο, όπου είδε τον κατηγορούμενο και πληροφορήθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από τον ίδιο.
Για τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, ο μάρτυρας είπε ότι ενημερώθηκε και πήγε επί τόπου, όπου αντίκρισε τον κατηγορούμενο να στέκεται και να κοιτάζει τη φωτιά και ενώ δίπλα του υπήρχαν δύο δοχεία με νερό να μην κάνει κίνηση να τη σβήσει. Στη συνέχεια κατέθεσε ότι ενημερώθηκε ότι η φωτιά είχε ξεκινήσει με αναπτήρα και ένα ναυτικό σχοινί. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, είπε ότι πηγαίνει στο χώρο μερικές φορές τον χρόνο και βλέπει πάντα τον κατηγορούμενο εκεί, ακόμη και όταν το αγόρασε πριν 20 χρόνια, ενώ τον χαρακτήρισε μη θετικό άτομο που δεν ήθελε να έχει συναλλαγές μαζί του.

Αρνήθηκε ότι έβαλε φωτιά

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι οι πευκοβελόνες που έχει μέσα το οικόπεδο είναι το καλύτερο φυτίλι και αρνήθηκε ότι έβαλε αυτός τη φωτιά. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν στο σημείο όταν ξέσπασε η φωτιά το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά όπως είπε στο σημείο έξω από το οικόπεδο, ρίχνουν κροκέτες για τα αδέσποτα και έχουν δύο μικρά δοχεία με νερό, αλλά αν το έριχνε θα έμεναν τα σκυλιά χωρίς νερό, ενώ στο σημείο δεν υπάρχει βρύση για να τη σβήσει.
Ο 72χρονος κατέθεσε ακόμη ότι βρήκε ένα «φυτίλι» (σχοινί που χρησιμοποιούν οι ψαράδες) στην θάλασσα, δοκίμασε να το ανάψει με αναπτήρα, αλλά δεν άναβε και στη συνέχεια το πέταξε στο οικόπεδο, όπου στη συνέχεια είδε φωτιά και την Πυροσβεστική.
Ο εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι τελέστηκαν οι πράξεις κατά συρροή και πρότεινε την ενοχή του για τις κατηγορίες που του απήγγειλε.
Τελικά, το Δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες για το ποιος έβαλε τις φωτιές και κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.