Αθωώθηκαν δύο που κατηγορούνταν για εγκατάλειψη και θανάτωση σκύλων

Κάθισαν στο εδώλιο μετά από καταγγελίες ζωόφιλων

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο κατηγορούμενους που βαρύνονταν με τις κατηγορίες της εγκατάλειψης και θανάτωσης σκύλων στο Ν. Μαγνησίας και κάθισαν στο εδώλιο μετά από καταγγελίες ζωόφιλων.
Στην πρώτη περίπτωση η πράξη έγινε στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 2018. Ένας 64χρονος κατηγορούνταν για μη τήρηση των κανόνων ευζωίας ζώου συντροφιάς, όταν εγκατέλειψε ένα κυνηγόσκυλο, που βρέθηκε σε ασιτία, αφυδατωμένο, με λεϊσμανίαση και δερματικές αλλοιώσεις, σε χωριό του Ανατολικού Πηλίου.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι δεν ήταν δικό του το σκυλί και το μετέφερε στο χωριό του για να το πάει σε άλλο άτομο.
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του σκύλου από τη Λάρισα κατέθεσε ότι έδωσε το σκυλί σε άλλο άτομο στην περιοχή Αλμυρού, το άτομο αυτό κατέθεσε ότι έδωσε το σκυλί σε τρίτο άτομο στο Πήλιο και ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι απλά το μετέφερε.
Σε μια δεύτερη υπόθεση ένας 68χρονος κατηγορούνταν για κακοποίηση αδέσποτου ζώου και οπλοχρησία, μετά από καταγγελία φιλόζωης. Το περιστατικό έγινε στις 27 Οκτωβρίου 2019 σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 68χρονος σκότωσε με αεροβόλο όπλο αδέσποτο σκυλί και ο άνδρας απολογούμενος το αρνήθηκε, λέγοντας ότι είδε το σκυλί έξω από το σπίτι του, το απομάκρυνε, στη συνέχεια πήγε για κυνήγι και το απόγευμα έμαθε ότι το σκυλί ήταν νεκρό.
Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι δεν ήταν σίγουρη ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε το σκυλί, ούτε αν είχε αεροβόλο, γιατί έχει περάσει καιρός.
Όταν είχε κάνει την καταγγελία είπε ότι τον είδε περνώντας έξω από το σπίτι του να κρατάει κάτι που έκανε σκιά και έμοιαζε με αεροβόλο, με το οποίο σκότωσε το ζώο.
Στο Δικαστήριο διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει αεροβόλο, αν και είναι κυνηγός, το σημείο που βρέθηκε το σκυλί ήταν μακριά από το σπίτι του και κρίθηκε αθώος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.