Αθωώθηκαν δύο πρώην δήμαρχοι Βόλου για απιστία

Για το έργο ανάπλασης κεντρικής περιοχής της πόλης

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δύο πρώην δημάρχους Βόλου, έναν αντιδήμαρχο και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Βόλου, που κατηγορούνταν για απιστία σχετική με την υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατ’ εξακολούθηση, άνω των 30.000 € και για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 €.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι πρώην δήμαρχοι Κυριάκος Μήτρου και Αλέκος Βούλγαρης, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Στάμος και δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου, ενώ αθώος κρίθηκε και εργολάβος που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για το έργο ανάπλασης κεντρικής περιοχής της πόλης, που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2004 και παρελήφθη το 2015 (αυτοδίκαια η απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου) και από τις επιμετρήσεις προέκυψε ότι πληρώθηκε έργο το οποίο κατά το ποσό των 71.000 € δεν αντιστοιχεί στις εργασίες που εκτελέστηκαν και πιστοποιήθηκαν.
Το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του εισαγγελέα ήταν ότι δεν υφίσταται η ένδειξη διαχείρισης χρήματος, ώστε να ευνοηθεί η ανάδοχος εταιρία, ούτε ιδιαίτερα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να ζημιώσουν την υπηρεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.