Αθωώθηκαν Θ. Θεοδώρου και Α. Μπέος για παράβαση καθήκοντος

Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου

Αθώους έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον ασκούντα χρέη δημάρχου Βόλου Θάνο Θεοδώρου και τον σε αργία τότε δήμαρχο Αχ. Μπέο, που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο πρώτος και ηθική αυτουργία στην πράξη ο δεύτερος, για την υπόθεση της μη έκδοσης άδειας εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής (κοντέινερ) στον κοινόχρηστο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στα «Κύματα», στην παραλία του Βόλου.

Στη δίκη, που κράτησε από τις 9.15 το πρωί και η απόφαση εκδόθηκε στις 13.25 το μεσημέρι, κατέθεσαν πέντε μάρτυρες, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο επιθεωρητής δόμησης, η προϊσταμένη του Τμήματος Πολεοδομίας Βόλου και ένας αρχιτέκτονας.

Ο Θ. Θεοδώρου κατηγορούνταν ότι στο διάστημα μεταξύ 24-8-2016 ως 7-2-2018 παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του ενεργώντας σε αντίθετες προς το νόμο πράξεις.
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος έκανε αίτηση στο Δήμο για τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής (κοντέινερ και κατασκευής πέργκολας με ξύλινο σκελετό και ξύλινο πάτωμα στο χώρο που βρίσκεται στην παραλία, δίπλα από το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου και στη συνέχεια υπέβαλε νέα αίτηση για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Θεοδώρου, πρόσταξε τις υπηρεσίες του Δήμου να μη δοθεί η άδεια σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και δεν ανακάλεσε το έγγραφό του, παρά τις αντιρρήσεις των αρμόδιων υπαλλήλων, καθώς η κατασκευή είχε αδειοδοθεί. Με την ενέργειά του αυτή, προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο και στην ιδιοκτήτρια (καθώς η κατασκευή δεν μπόρεσε να λειτουργήσει) και απαξίωσε τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο σε αργία, εκείνο το διάστημα, δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, κατηγορούνταν ότι παρότρυνε ον εκτελούντα χρέη δημάρχου να μην εκδώσει την άδεια σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Στην απολογία του ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου είπε ότι ο κόσμος διαμαρτυρόταν για την κατασκευή του κοντέινερ στην παραλία, ζητούσε να απομακρυνθεί ο ίδιος ζήτησε να κρατηθεί η υπόθεση για να διερευνηθεί παραπέρα.

Ο νυν δήμαρχος Αχ. Μπέος στην απολογία του είπε ότι δεν έδωσε καμία εντολή στον Θ. Θεοδώρου να μπλοκάρει την αίτηση της ιδιοκτήτριας, όταν φωνάζει τον ακούνε όλοι και κάνουν αυτό που ζητάει. Ο ίδιος κατέθεσε ότι πλέον θα ξηλώσει την κατασκευή, γιατί τον ενοχλεί αισθητικά…

Ο εισαγγελέας έδρας εισηγήθηκε την απαλλαγή των δύο κατηγορούμενων, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν τον Δήμο, ούτε την ιδιοκτήτρια και το έκαναν για να βοηθήσουν την αισθητική στην περιοχή.
Τελικά, αφού το Δικαστήριο, επιφυλάχτηκε και διέκοψε τη συνεδρίαση για περίπου 40 λεπτά, υιοθέτησε την πρόταση ου εισαγγελέα και αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.