Αθωώθηκε η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Μετά από πρόταση για δήλωση που υπέγραψε στα Δικαστήρια

Αθώα έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου, που είχε υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στις 16 Οκτωβρίου 2015 και δέχτηκε μήνυση δέκα δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Μπέου για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αρχικά η δίκη διακόπηκε για περίπου 40 λεπτά της ώρας και πριν αρχίσει ξανά, δικαστικοί υπάλληλοι μετέφεραν στους συγκεντρωμένους εντολή της προέδρου Πρωτοδικών, για να βγει από το προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου που έγραφε «όχι στην τρομοκρατία των εργαζομένων» με την υπογραφή του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας.

Οι συνήγοροι της συνδικαλίστριας και των εννέα δημοτικών συμβούλων που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, κατέθεσαν κοινή δήλωση στην οποία αναφερόταν ότι «σκοπός της συνέντευξης ήταν η άσκηση πολιτικής κριτικής των δράσεων της δημοτικής αρχής Βόλου. Δεν σκόπευα να αφήσω προσωπικές αιχμές σε βάρος των εγκαλούντων-μελών του δημοτικού συμβουλίου και αντιδημάρχων, αλλά στόχος μου ήταν στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μου καθήκοντος η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, χωρίς πρόθεση θίξεως της υπολήψεως σε προσωπικό επίπεδο».

Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη, ενώ κόσμος υπήρχε και στο προαύλιο, από συνδικαλιστές, νυν και πρώην αιρετούς, εργαζόμενους στο Δήμο και στη ΔΕΥΑΜΒ, που πήγαν να της συμπαρασταθούν, ενώ το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και στέλεχος της ΑΔΕΔΥ.

Σε δήλωσή της η Θάλεια Στάχτου επισήμανε ότι «παλεύουμε μόνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και τίποτα άλλο αυτός είναι ο ρόλος μας εξάλλου και δεν θα σταματήσουμε φυσικά να το κάνουμε αυτό, ίσα-ίσα θα το κάνουμε ακόμη πιο δυνατά, γιατί έδειξαν ότι οι συνάδελφοι μας στηρίζουν», ευχαρίστησε και τους απλούς πολίτες για τη στήριξη και τόνισε ότι πάντα θα αγωνίζεται χωρίς να υποχωρεί.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα έκανε το αυτονόητο. «Η Θάλεια Στάχτου, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν ήταν ζήτημα προσωπικό και δεν μίλησε για πρόσωπα, αλλά για τη Δημοτική Αρχή με την οποία διαφωνούσε. Νομίζω ότι σήμερα πανηγυρικά δικαιώθηκε. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους στην κοινωνία του Βόλου, οφείλουμε να προστατεύουμε και την κοινωνία και θα είμαστε εδώ».

Ο Στέφανος Θωμόπουλος αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της κεντρικής επιτροπής χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου η οποία δεν αφορά φυσικά μόνο τη Θάλεια και μόνο τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αλλά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας. Όπως είπε, με βάση τα δεδομένα οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν και διεκδικούν αιτήματα τους, ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες προσπαθεί να φαλκιδεύσει, περιορίζοντας τις συνδικαλιστές ελευθερίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.