Αθωώθηκε ο 47χρονος για τη θανάτωση του σκύλου του

Χάλασε το Ι.Χ., πήγε τα παιδιά του με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα, δεν είχε που να το αφήσει και θα επέστρεφε

Σε μια σειρά ατυχών συμπτώσεων και γεγονότων που συνέβησαν αμέσως μετά από την επιστροφή από διακοπές που είχε πάει με τα δύο ανήλικα παιδιά του, απέδωσε ο 47χρονος από την Αθήνα τον θάνατο του μικρού σε ηλικία σκύλου του που άφησε στο αυτοκίνητο για 11 ώρες, κάτι που είχε αποτέλεσμα να πεθάνει από τη ζέστη και κατηγορούνταν για κακοποίηση ζώου συντροφιάς σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο κατηγορούμενος, που ήρθε από την Αθήνα αργά χθες το πρωί και παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που αποφάσισε να τον αθωώσει διότι δεν είχε δόλο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχος, ενώ πιο πριν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, του είπε επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 €.
Το μεσημέρι οδηγήθηκε στα Δικαστήρια, σε κατάσταση σοκ και μη μπορώντας να πιστέψει ότι είχε χαθεί από τη ζωή ο «Μπόμπι», που ήταν το αγαπημένο ζώο της 11χρονης κόρης του και είχε υιοθετήσει πριν 1,5 χρόνο από φιλοζωική οργάνωση της Αθήνας.

Ο 47χρονος ταξίδεψε από την Αθήνα με λεωφορείο και παρουσιάστηκε στις 11 χθες το πρωί στο Α.Τ. Αλμυρού, αναζητώντας το αυτοκίνητο του που είχε μείνει ακινητοποιημένο λόγω μηχανικού προβλήματος στο ΣΕΑ Αλμυρού από το βράδυ της Τρίτης, όπου και πληροφορήθηκε ότι είναι κρατούμενος και πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, για να του ασκήσει δίωξη για το θάνατο του σκύλου του.
Ο 47χρονος που μένει μόνιμα στην Αθήνα και είναι άνεργος, κάθισε στη συνέχεια στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για να δικαστεί, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα του επιβλήθηκε βαρύ διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 €!
Γυναίκα αστυνομικός του Α.Τ. Αλμυρού, που κατέθεσε ως μάρτυρας ανέφερε πως έλαβαν κλήση στις 12:15 το μεσημέρι της Τετάρτης για κάποιο σκύλο που βρίσκονταν μέσα σε σταματημένο αυτοκίνητο στον παράδρομο της Ε.Ο. δίπλα στο ΣΕΑ Αλμυρού. Φτάνοντας εκεί βρήκαν πυροσβέστες, και είδαν ότι πράγματι στο πίσω μέρος του οχήματος βρίσκονταν ένας σκύλος, ενώ ήταν λίγο ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού για να παίρνει αέρα.
Οι πυροσβέστες έσπασαν δύο παράθυρα επιχειρώντας να απεγκλωβίσουν το ζώο το οποίο ανάσαινε με δυσκολία, προσφέροντας του ταυτόχρονα νερό να πιει. Το σκυλί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και αρνήθηκε το νερό και τα χάδια των πυροσβεστών, εκπνέοντας τελικά μετά από λίγη ώρα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κτηνίατρος που μεταφέρθηκε από τους πυροσβέστες.
Οι αστυνομικοί τελικά τον ιδιοκτήτη του, από το τσιπ που έφερε το ζώο και τον ενημέρωσαν ότι βρέθηκε νεκρό στο αυτοκίνητό του που είχε αφήσει δίπλα από τον ΣΕΑ Αλμυρού.

Σειρά ατυχιών και συμπτώσεων

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος για την απώλεια του σκύλου, που είπε ότι αγαπούσε τόσο ο ίδιος, όσο και τα δύο ανήλικα παιδιά του και άρχισε να εξιστορεί την ατυχία που είχε και τις συμπτώσεις που τον έφεραν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Όπως είπε, ο ίδιος, τα δύο 11χρονα αγόρι και κορίτσι του, με τον 1,5 χρονών σκύλο τους, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Τρίτης από τη Χαλκιδική, όπου έκαναν διακοπές για δύο εβδομάδες με προορισμό την Αθήνα, καθώς έπρεπε να δώσει τα παιδιά στην πρώην σύζυγο του, αφού τα περίμενε για να τα πάρει μαζί της στο χωριό.
Γύρω στις 11 το βράδυ το αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Golf έπαθε μηχανική βλάβη στο ύψος των διοδίων Πελασγίας (χάλασε το σασμάν και δεν έμπαιναν οι ταχύτητες) και κάλεσε την οδική βοήθεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, ενώ ειδοποιήθηκε και η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο αστυνομικοί και υπάλληλοι της εταιρίας διαχείρισης του δρόμου του πρότειναν να διανυκτερεύσει μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά και το σκύλο, ή να βρει κατάλυμα στη πόλη της Λαμίας. Την ίδια στιγμή όμως επικοινώνησε με την πρώην γυναίκα του, η οποία επέμεινε ότι τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι το πρωί στην Αθήνα.
Ακόμη είπε, ότι η εταιρία οδικής βοήθειας του ζήτησε ποσό 500 € για να μεταφέρει το αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα, που φυσικά δεν διαθέτει καθώς είναι άνεργος.
Ο 47χρονος απευθύνθηκε και πάλι στη Τροχαία, από την οποία ενημερώθηκε για μια Τρίτη λύση, που ήταν να πάρει από τον ΣΕΑ Αλμυρού στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα το τελευταίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λάρισας για Αθήνα.
Στο μεταξύ, γερανός του Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, φόρτωσε το αυτοκίνητό του και το άφησε σε παράδρομο της ΠΑΘΕ δίπλα από το ΣΕΑ Αλμυρού, καθώς αν το άφηνε πάνω στον σταθμό υπήρχε κίνδυνος να κλαπεί.

Ο 47χρονος στο μεταξύ βρισκόταν σε επικοινωνία με τον οδηγό του ΚΤΕΛ, ο οποίος σταμάτησε στο ΣΕΑ για να τον παραλάβει, αν και δεν υπάρχει στάση, ενώ του απαγόρευσε την επιβίβαση του σκύλου, καθώς απαιτείται ειδικό κλουβί.
Προσπαθώντας να βρει λύση, ο κατηγορούμενος ρώτησε τον υπάλληλο του ΣΕΑ αν θα μπορούσε να το αφήσει εκεί μέχρι να επιστέψει την επόμενη μέρα ια να τον πάρει, για να λάβει αρνητικά απάντηση.
Μάλιστα κατέθεσε ότι σκέφτηκε να αφήσει ελεύθερο το ζώο, αλλά αντιδρούσαν τα παιδιά του, επειδή υπάρχουν και άλλα αδέσποτα σκυλιά στον ΣΕΑ, γι’ αυτό αναγκάστηκε να το κλείσει στον αυτοκίνητο, αφού του έβαλε ένα πιατάκι με νερό και άφησε λίγο ανοιχτό το παράθυρο της πόρτας του οδηγού για να παίρνει αέρα.
Στη συνέχεια ο ίδιος και τα ανήλικα παιδιά του μπήκε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, έφτασαν στην Αθήνα στις 7 το πρωί και παρέδωσε τα παιδιά στη σύζυγό του, που κατέθεσε ότι έχει την επιμέλειά τους, αφότου χώρισαν.
Στη συνέχεια ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει με λεωφορείο στον Αλμυρό, πληροφορήθηκε τι είχε γίνει όταν του τηλεφώνησε η Αστυνομία, τόνισε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως έγινε αυτό και κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι βρέθηκε σε κατάσταση σύγχυσης και άγχους, ωστόσο προτεραιότητα είχαν τα παιδιά του.
Χθες το πρωί ο 47χρονος πήρε το πρώτο λεωφορείο από την Αθήνα πήγε στον Αλμυρό, όπου παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου έμαθε ότι είχε συλληφθεί και οδηγήθηκε στο Δικαστήριο.
Πάντως, η ατυχία που είχε και τα γεγονότα όπως έγιναν, έπεισαν τους τρεις δικαστές, ότι δεν υπήρχε δόλος για την πράξη του και αθωώθηκε, για να αποχωρήσει ανακουφισμένος, παρά την απώλεια του σκύλου του.
Όσον αφορά στο βαρύ διοικητικό πρόστιμο των 30.000 € που του επιβλήθηκε, νομικοί Κύκλοι τόνιζαν ότι μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου και να ζητήσει να ακυρωθεί, μετά την αθώωσή του στο ποινικό σκέλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.