Αύριο η απόφαση για ολιγοήμερη διακοπή εργασιών στα «Αστέρια»

Οι κάτοικοι λένε ότι δεν χάνεται το έργο που μεταφέρεται στο ΣΕΣ

Αύριο Τετάρτη αναμένεται η απόφαση της προέδρου του Πρωτοδικείου Βόλου, για τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα ολιγοήμερης διακοπής εργασιών που κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς, σχετικά με τις εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου στο πάρκο του οικισμού.Οι κάτοικοι επικαλούνται έγγραφο του ΕΠΠΕΡΑΑ, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου, που θα μεταφερθεί στο ΣΕΣ 2014-2020.

Σήμερα κατέθεσαν στην πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου οι τρεις πλευρές (Δήμος Βόλου, ΔΕΥΑΜΒ και κάτοικοι) και αναμένεται η απόφαση ενόψει της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι κάτοικοι κατά του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ.
Στην κατάθεση παραβρέθηκαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ και μερικές δεκάδες κατοίκων της περιοχής Αστέρια, που κατήγγειλαν ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί έγινε «καταδρομική επιχείρηση» στο πάρκο που αποκλείστηκε για να γίνει το εργοτάξιο.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης»
Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αστέρια» Κώστας Θεοδοσόπουλος δήλωσε ότι κατατέθηκε στο Δικαστήριο ένα ογκώδης φάκελος με όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Όπως ανέφερε, οι ισχυρισμοί του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν θα αλλοιωθεί το πάρκο είναι ψεύδη και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αυθαίρετα και χωρίς απόφαση του Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσόπουλο, ο Σύλλογος πήρε απάντηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ (επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου και θα ενταχθεί στο ΣΕΣ για την περίοδο 2014-2020 και δήλωσε ότι «οι κύριοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ είναι ανενημέρωτοι».
Αναφορικά με την αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι αναμένεται η απάντηση του ΥΠΟΜΕΔΙ και επέμεινε ότι το χώρος αυτός ανήκει στον οικισμό και δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου.

«Καταδρομική επιχείρηση»
Ο κ. Θεοδοσόπουλος κατήγγειλε ότι στις 6.30 σήμερα το πρωί στο παρκάκι του οικισμού έγινε «καταδρομική επιχείρηση» για να στηθούν πάσσαλοι και να μπει στύλος για το εργοταξιακό ρεύμα, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση του Δικαστηρίου.
Το μέλος του Συλλόγου και κάτοικος της περιοχής, γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι με την κίνηση αυτοί οι κάτοικοι επιδιώκουν μια ολιγοήμερη αναστολή των εργασιών, ενώ κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για περιφρόνηση και απαξίωση της Δικαιοσύνης, ενώ υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε, το παρκάκι έχει αποκλειστεί με ταινίες, για να ξεκινήσουν οι εργασίες, πήγαν σωληνώσεις και φέρονται «σαν να μην τρέχει τίποτα».
Ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε τον αυθαίρετο και ολισθηρό τρόπο με τον οποίο διοικούν η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ, αλλά θα περιμένουμε και θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης».

Μετά τις 15 απάντηση για χωροθέτηση
Ο γιατρός είπε ότι αναμένονται μετά τις 15 Αυγούστου, λόγω των διακοπών, να κινηθούν οι διαδικασίες από τα υπουργεία για θετική απάντηση στο αίτημα των κατοίκων, ώστε να γίνει η αλλαγή της χωροθέτησης του αντλιοστασίου από το χώρο του πάρκου στα «Αστέρια» σε χέρσο χώρο, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, οι κάτοικοι έχουν λάβει δέσμευση από την υφυπουργό Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και από τον υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, ενώ πρόσθεσε ότι πρόσφατα οι κάτοικοι έλαβαν έγγραφο του ΕΠΠΕΡΑΑ, που κατατέθηκε σήμερα στη Δικαιοσύνη, που διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απένταξης του έργου, αλλά μπορεί να ενταχθεί στο ΣΕΣ 2014-2020, ως επέκταση του ΕΣΠΑ.

«Ασφυκτικό περιθώριο»
Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επανέλαβε ότι ο Δήμος έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα κοιτάει πάντα τους πολλούς και το συμφέρον των 150.000 κατοίκων και όχι των 30 κατοίκων.
Όπως ανέφερε, οι κάτοικοι δεν παρουσίασαν κανένα έγγραφο από το υπουργείο, το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, διότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη, ενώ είναι σημαντικό έργο και πρέπει να γίνει.

«Δεν θα κάνουμε το σφάλμα ν’ ακούσουμε τη γνώμη των λίγων και να μην υπερασπιστούμε τους πολλούς. Είναι πρωταρχική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Θάνος Θεοδώρου, που πρόσθεσε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ έχουν ενημερώσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης της μελέτης του έργου. Αν τροποποιηθεί η μελέτη θα απενταχθεί το έργο και τα 13 εκ. € που θα χαθούν θα κληθεί να τα πληρώσει η επιχείρηση.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι οι κάτοικοι εκπροσωπούνται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με δικηγόρο τον κ. Μόσχο, ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που πήρε όλες τις αποφάσεις και έχει υπογράψει έγγραφο που τονίζει το κατεπείγον για να γίνει άμεσα το έργο, από το 2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.