Αύριο η ημερίδα της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ «Θεραπεύοντας την Αστεγία»

Αύριο Τρίτη 30 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, θα γίνει η ημερίδα του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με θέμα «Θεραπεύοντας την Αστεγία».
Εκτός από τις εισηγήσεις θα γίνει θεατρικό δρώμενο από την ομάδα θεατρικής έκφρασης του Ξενώνα «Τα Ανέλπιστα Βήματα».

Στο θέμα «Επιβιώνοντας στον δρόμο: Προκλήσεις και δυσκολίες», θα αναφερθεί η Ελένη Δούκα κοινωνικής λειτουργός και υπεύθυνη της δράσης Streetwalker του Ξενώνα Αστέγων.
«Ε όπως Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση, Ένταξη Κοινωνικές και θεατροπαιδαγωγικές δράσεις του Π.Θ. κατά του κοινωνικού αποκλεισμού» είναι το θέμα που θα αναπτύξουν οι Κώστας Μάγος, αναπληρωτής καθηγητής του Π.Θ. και Μάρθα Κατσαρίδου, επίκουρη καθηγήτρια του Π.Θ.
Η Ευφροσύνη Κουτσογιάννη θεατρολόγος/θεατροπαιδαγωγός, υπ. διδάκτωρ του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Θ. θα μιλήσει για το «Θέταορ του Ξνώνα Αστέγων: Μιλώντας μέσα από τις σκιές μας».

Για το θέμα η δυναμική της ομάδας θεατρικής έκφρασης που δημιουργήθηκε στον Ξενώνα Αστέγων και η θεραπευτικοί παράγοντες που εντοπίστηκαν σε αυτή, θα μιλήσει η Βησσαρία Θεοδωροπούλου κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Ξενώνα Αστέγων, ενώ στο θέμα το θέατρο ως θεραπευτικό μέσο στην κοινότητα των αστέγων – ο ρόλος του κοινοτικού νοσηλευτή, θα αναφερθεί η Χαρίκλεια Βασιλειά, νοσηλεύτρια του Ξενώνα Αστέγων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.