Αυτοδιαψεύδεται ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου

Ζητά την παρέμβαση Βουλευτών, Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής

Σε διάψευση των όσων φέρεται να δήλωσε σε τοπική εφημερίδα προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος, καθώς με σημερινή του επιστολή που κοινοποιείται ηλεκτρονικά προς τους Βουλευτές Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την αρμόδια 5η ΥΠΕ, χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για το ύψος και τον τρόπο χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου ζητώντας τους να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργεία του Νοσοκομείου.

Ο κ. Μαλινδρέτος φέρεται να δήλωσε σε τοπικό έντυπο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, διαψεύδοντας προσπαθώντας να καθησυχάσει όσους εξέφρασαν την ανησυχία τους. “Η νέα ηγεσία (του υπουργείου Υγείας) αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα πληρωμών. Αυτό είναι όλο” δήλωσε χαρακτηριστικά. Σήμερα όμως σε επιστολή που συνυπογράφει με τον γραμματέα της ΕΙΝΚΥΜ εκφράζουν την ανησυχία τους και ζητούν πολιτική παρέμβαση για το θέμα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή της ΕΙNΚΥΜ:
Με ανησυχία και ενδιαφέρον δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου του Βόλου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας.

«Αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει το Νοσοκομείο να λειτουργήσει με το ένα δέκατο των χρημάτων που χρειάζεται για τα λειτουργικά του έξοδα, περιμένουμε όλοι να κάνετε τις αναγκαίες παρεμβάσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι πρέπει να εξασφαλισθεί η άμεση απελευθέρωση των αναγκαίων κονδυλίων (είτε τακτική, είτε και έκτακτη επιχορήγηση) ώστε να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα, και περιμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις όλων», επισημαίνουν.

Όπως είναι γνωστό, μόλις 100.000 € είναι το ποσό που έχει στη διάθεσή του το Νοσοκομείο του Βόλου για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς η διοίκηση της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας αναθεώρησε τον προϋπολογισμό της για τα νοσηλευτικά ιδρύματα και 3 εκ. € από τα ταμεία της, τα οποία είχαν προϋπολογισθεί για τα Νοσοκομεία, μετακινήθηκαν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.