Αύξηση στις τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλία- Τι συμβαίνει σε Βόλο και Μαγνησία

Αναλυτικά στοιχεία

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ακινήτων κατοικιών της Θεσσαλίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς ακινήτων, με κάποιες εξαιρέσεις ωστόσο να είναι αξιοσημείωτες τόσο στην περίπτωση των τιμών πώλησης κατοικιών όσο και στην περίπτωση των ενοικίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr αύξηση καταγράφηκε στους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Λάρισας, ενώ στον νομό Καρδίτσας υπήρξε μικρή μείωση.

Η γενικότερη ανοδική πορεία των τιμών πώλησης και ενοικίασης ακινήτων κατοικιών, συμπαρέσυρε και τα ακίνητα της Θεσσαλίας καθώς παράγοντες όπως η επιστροφή των φοιτητών στην ακαδημαϊκή κανονικότητα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα των Θεσσαλικών πόλεων μετά την άρση των μέτρων κατά της διασποράς της νόσου Covid-19 σε συνδυασμό με την εισαγωγή των πρωτοετών φοιτητών, έδωσε ώθηση στις τιμές των κατοικιών καθώς αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση κατάλληλης κατοικίας.

Ο περιορισμός της οικοδομικής δραστηριότητας λόγω κόστους και η ενεργειακή κρίση καθώς και ο πληθωρισμός της τελευταίας περιόδου έδωσε μια παραπάνω ώθηση στις τιμές ενοικίασης στις περισσότερες περιπτώσεις των Θεσσαλικών ακινήτων.

Χαρακτηριστικά στο νομό Τρικάλων, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκε σημαντική άνοδος της μέσης τιμής πώλησης κατοικίας της τάξεως του 10,70% σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 καθώς από 880 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η μέση τιμή έφτασε τα 974 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Μαγνησία σημειώθηκε επίσης αύξηση της μέσης τιμής πώλησης της τάξεως του 1,50% καθώς η μέση τιμή από 1.040 ευρώ ανά τ.μ., το 2021, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 έφτασε τα 1.056 ευρώ ανά τ.μ.

Στο νομό Λάρισας σημειώθηκε μια αρκετά σημαντική αύξηση της μέσης τιμής πώλησης της τάξεως του 11,30% το 2022, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021 καθώς η μέση τιμή πώλησης έφτασε τα 1.099 ευρώ ανά τ.μ., από τα 987 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Καρδίτσα ωστόσο σημειώθηκε μικρή μείωση της μέσης τιμής πώλησης ακινήτων κατοικιών της τάξεως του -1,80% καθώς από 700 ευρώ ανά τ.μ., το 2021, η μέση τιμή πώλησης έφτασε τα 688 ευρώ ανά τ.μ., το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Σε ότι αφορά πωλήσεις κατοικιών στον Βόλο, στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος βρίσκουμε διαμέρισμα 93 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να πωλείται στα 2.580.65 ευρώ ανά τ.μ.. Στην περιοχή Νέες Παγασές Βόλου, μεζονέτα 120 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.416.67 ευρώ ανά τ.μ.. Στο κέντρο του Βόλου, διαμέρισμα 85 τ.μ., πέμπτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, πωλείται στα 941.18 ευρώ ανά τ.μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.