Μπογιές και συνθήματα μελών της κατάληψης “Τερμίτα” σε πορεία

Μπογιές σε είσοδο τεχνικής εταιρίας και συνθήματα σε τοίχους έγραψαν μέλη της κατάληψης «Τερμίτα», που χθες το απόγευμα έκαναν πορεία σε δρόμους του Βόλου.
Τα μέλη της κατάληψης διαμαρτύρονται που το Πανεπιστήμιο θέλει να φτιάξει δύο νέα τμήματα, κατεδαφίζοντας την κατάληψη και οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό που έγραφαν “10, 100, 1000αδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης πλήξης – Το Πανεπιστήμιο παράγει τους σύγχρονους σκλάβους του διεθνούς κεφαλαίου”.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ από τον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κινήθηκε στις οδούς Δημητριάδος – Κ.Καρτάλη – Αντ. Γαζή – Καποδιστρίου – 2ας Νοεμβρίου – πέρασαν μπροστά από τη φοιτητική λέσχη, στην οδό Θρακών – Βασσάνη, πίσω από το Volos Palace.

Στο σημείο εκεί κουκουλοφόροι και κρανοφόροι, πέταξαν μπογιές μαύρες και μπλε σε είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η οικία και η εταιρία ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ που ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τον διαγωνισμό, για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς είχε αποσυρθεί από την διαδικασία από την πρώτη φάση. Ακόμη, τα μέλη της κατάληψης έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

Στη συνέχεια τα μέλη της πορείας μπήκαν στον σταθμό του ΟΣΕ, στην οδό Φερών κι από εκεί στις οδούς Γιαννιτσών – Μητρ. Γρηγορίου – Πυράσου – Λαχανά και κατέληξαν πίσω από τα ΚΤΕΛ γύρω στις 10 το βράδυ.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν μεγάλη και την πορεία ακολουθούσαν διμοιρίες υποστήριξης αστυνομικών από το Βόλο και τη Λάρισα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.