Μπροστά η ΛΑΕ αν γίνει έξωση του συμπολίτη που έχασε το σπίτι του

Στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του συμπολίτη επαγγελματία Ηλία Βαγδούτη αναφέρεται η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας, που καταγγέλλει τα «παπαγαλάκια» της συγκυβέρνησης ότι οι πρώτες κατοικίες δανειοληπτών δεν επηρεάζονται από τη διαδικασία των πλειστηριασμών.
Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, στο πλευρό του συμπολίτη, έξω από το συμβολαιογραφείο της Λάρισας βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων από τη Λάρισα και τη Μαγνησία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, όμως την ίδια στιγμή βρήκαν απέναντί τους δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από το συμβολαιογραφείο όπου πραγματοποιούταν η διαδικασία.

«Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθησύχαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή τον δανειολήπτη, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως ο πλειστηριασμός δεν επρόκειτο να διεξαχθεί. Βέβαια, ο ίδιος σήμερα, έχει χάσει το σπίτι του και απέμεινε μόνο η πολιτική αλητεία», επισημαίνει η Λαϊκή Ενότητα.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα διαμήνυσαν για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας και για την θέσπιση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας, καθώς και την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών,

Τέλος, αναφέρει ότι θα είναι μπροστά, στην περίπτωση που η τράπεζα θα προσπαθήσει να κάνει έξωση στον συμπολίτη, όσες αστυνομικές δυνάμεις και να πάνε, ώστε να αποτραπεί η εξέλιξη και να εκφραστεί αλληλεγγύη σε όποιον βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση. Η ΛΑΕ αναφέρει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με άλλες συλλογικότητες, ώστε το κίνημα των πλειστηριασμών να περάσει σε νέα φάση με οργάνωση στις γειτονιές συμμετοχή των πολιτών και των φορέων, που σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ, για να αντιμετωπιστούν οι νέες κατασχέσεις που συνεχώς αυξάνονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.