Campus ΠΘ : Όταν η ΝΔ εγκρίνει τα έργα που θεμελίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή ανακοίνωση της ΝΕ και των βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή ανακοίνωση της ΝΕ και των βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την θετική εξέλιξη για το campus στο χώρο της πρώην Βαμβακουργίας, δόθηκε στη δημοσιότητα, με κριτική στη Ν.Δ.
Όπως αναφέρεται, «χαιρετίζουμε την καθυστερημένη υλοποίηση, όπως εγκρίθηκε χθες με την υπογραφή Διυπουργικής συμφωνίας, ενός καθόλα ωρίμου έργου. Η αξιοποίηση του ακινήτου της «Βαμβακουργίας Α.Ε.», έκτασης 87 στρεμμάτων στη Νέα Ιωνία, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα προσφέρει περισσότερες από 500 φοιτητικές εστίες, χώρους διδασκαλίας, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις. Βέβαια, στην χθεσινή συνάντηση για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου στη Βαμβακουργία, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Παιδείας Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως, παρέλειψαν να αναφερθούν στην συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του έργου.
Το άγχος της ΝΔ να καλύψει το φιάσκο της πολιτικής της αποτυχίας αναφορικά με την “άμεση” υλοποίηση του έργου του Ελληνικού είναι έκδηλο στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη.
Αντίστοιχα, η κα Κεραμέως είχε το θράσος να δηλώσει ότι στόχος της είναι η αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, ενώ πριν λίγες ημέρες προχώρησε στη διαμόρφωση του πλαισίου υποχρηματοδότησής τους κατά 20%.
Στα αδιέξοδα και στις διαψεύσεις τους προβάλλουν έργα που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και είναι πλέον ώριμα για υλοποίηση.
Για την ιστορία, το έργο προέκυψε στο πλαίσιο προγράμματος για την αξιοποίηση 1.100 ακινήτων του Υπουργείου Εργασίας, που υλοποιήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων στην κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης.
Σημαντική σε αυτό το έργο στάθηκε η συμβολή της Διοίκησης του ΠΘ που κατέθεσε πρόταση, στην οποία άμεσα ανταποκρίθηκε η τότε Υπ. Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
Πάρα την προσπάθεια επικοινωνιακής καπήλευσης, η υλοποίηση του έργου είναι σημαντική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την πόλη του Βόλου.
Ο αριθμός των φοιτητικών εστιών είναι ένα από τα βασικά ελλείμματα του ΠΘ και η δημιουργία τους αποτελούσε πάγιο αίτημα και διεκδίκηση των Φοιτητικών Συλλογών.
Η αύξηση των 40-50 δωματίων σε 510 θα καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών του διαρκώς αυξανόμενου φοιτητικού πληθυσμού των 14 πανεπιστημιακών τμημάτων, ενώ θα δημιουργηθούν χώροι διδασκαλίας για τα νέα τμήματα.
Παράλληλα, το έργο θα δώσει ζωή στο βιομηχανικό κουφάρι της Βαμβακουργίας και θα αναβαθμίσει, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση της σιδηροδρομικής γραμμής(S), μια υποβαθμισμένη περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Ευχόμαστε αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την πόλη του Βόλου να υλοποιηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις, στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.