Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Απείχαν και καταψήφισαν οι μειοψηφίες τις αναμορφώσεις προϋπολογισμού

Χαμός έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το πρωί με τη συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου του σώματος, που δεν άφηναν τους εκπροσώπους των μειοψηφιών να μιλήσουν και υποτίμησαν το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως θέματα συζήτησης ήρθαν δύο αναμορφώσεις προϋπολογισμού για έργα από το πρόγραμμα Τρίτσης και για την ασφαλή λειτουργία του δημοτικού πολυώροφου χώρου στάθμευσης οχημάτων επί των οδών Φιλελλήνων και Δημητριάδος, καθώς και της καθημερινής απώλειας εσόδων του Δήμου. Η μείζονα μειοψηφία απείχε με το αιτιολογικό ότι ειδικά το θέμα του πάρκινγκ κακώς ήρθε με τι διαδικασία του κατεπείγοντος και η ελάσσονα μειοψηφία καταψήφισε.

Οι διαξιφισμοί ξεκίνησαν με την έναρξη όταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας Νικ. Παπαπέτρος είπε ότι δεν δικαιολογείται το κατεπείγον, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Θεοδώρου του απάντησε “με αυτά που κάνετε λειτουργείτε εις βάρος της καλής λειτουργίας της πόλης, αυτό θα σας βαραίνει για πάντα και με την τακτική σας σταματάτε την ομαλή λειτουργία του δήμου”.
Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε ότι “χάσατε μία δυνατότητα δια περιφοράς λήψης αποφάσεων που στα διαδικαστικά θέματα θα μας βρίσκατε συναινετικούς, αλλά βάλατε εκ του πονηρού το πάρκινγκ Φιλελλήνων που δεν έχει κατεπείγον χαρακτήρα”. Ο κ. Θεοδώρου εξήγησε ότι “αναφορικά με τα έργα “Αντώνης Τρίτσης” που δεν έχουν δημοπρατηθεί έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024 θα απενταχθούν από το πρόγραμμα και πρέπει να ετοιμάσουν τα έγγραφα οι υπηρεσίες. Το έγγραφο ήρθε 8 Ιανουαρίου”.

Παρακολουθήστε από το 8:29 λεπτό:

YouTube player

 

“Από την απάντησή της η ημερομηνία του εγγράφου που εστάλη ήταν 9 Ιανουαρίου και δεν είχαμε τον χρόνο να το εισάγουμε σε τακτική συνεδρίαση;”, διερωτήθηκε ο κ. Παπαπέτρος.
“Δεν θα αποφασίσετε εσείς πότε θα το εισάγουμε. Εμείς θα αποφασίσουμε. Είστε εδώ για να ψηφίζεις όχι για να κρίνεις πότε έφερε το θέμα ο Δήμος”, παρενέβη ο δήμαρχος.
Ο κ. Παπαπέτρος συνέχισε επισημαίνοντας ότι “το θέμα ήρθε ένα μήνα πριν και θα μπορούσε να έρθει με την κανονική διαδικασία και σήμερα απέχουμε της συζητήσεως”.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος κατήγγειλε την συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου. Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του δημάρχου και του κ. Ριζόπουλου, ενώ ο κ. Ριζόπουλος συνέχισε τονίζοντας ότι “θα έπρεπε να υπάρχει ένα κείμενο γιατί έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κι ερχόμαστε σε μία διαδικασία που δεν ξέρουμε τι είναι και τι δεν είναι. Εμείς θα καταψηφίσουμε και για τη διαδικασία που είναι απαράδεκτη και γιατί το συμβούλιο υποτιμάται”.
Ο δήμαρχος είπε ότι “το θέμα του κατεπείγοντος το αποφασίζει ο πρόεδρος – δεν είμαστε αργόσχολοι όπως εσείς – και το ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο και όλα τα άλλα που λέτε είναι για να γελά ο κόσμος”.

Για την αναμόρφωση προϋπολογισμού για το πάρκινγκ Φιλελλήνων, ο κ. Παπαπέτρος ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις με τον κ. Θεοδώρου να του λέει “ότι θέλω να σας προστατεύσω” και τον κ. Παπαπέτρο να του απαντά ότι “δεν με πειράζει. Έχω μάθει να λειτουργώ χωρίς προστάτες”.
Όπως είπε “επειδή το πάρκιγκ του Φιλελλήνων θα έρθει προς συζήτηση και με ειδική συνεδρίαση κατόπιν αιτήματος της μειοψηφίας, αυτό το θέμα δε θα το περάσατε ούτε διά περιφοράς. Το βάσανο του ελέγχου κι απαντήσεων θα το υποστείτε κι επειδή υπάρχουν κίνδυνοι λόγω διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη όπως η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ και η διαδικασία ελέγχου πυροπροστασίας κι επειδή όλα τα θέματα μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα για τη χρήση, απέχουμε από τη διαδικασία και θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια όταν θα έρθει και της συνολικής διαχείρισης κ.α.”.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι “υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη διαχείριση του πάρκινγκ και χρονοδιάγραμμα. Εμείς θέλουμε ενημέρωση γι αυτό πριν περάσουμε στη διαδικασία αναθέσεων. Η πολιτική της δημοτικής Αρχής, είναι πολιτικής ιδιωτικοποίησης λαϊκής περιουσίας των πολιτών. Έχουμε πληρώσει εκατομμύρια για το πάρκινγκ και αντί να το διαχειριστεί η δημοτική αρχή, το πάρκινγκ θα δοθεί σε ιδιώτες και οι Βολιώτες θα πληρώσουν εκατομμύρια και το καταψηφίζουμε”.

Τέλος ο σύμβουλος της ΛΑΣ Κ. Γαργάλας ανέφερε ότι “το πάρκινγκ είναι ένα χώρος που δεν υπάρχει ως λειτουργία γιατί έχει αναδειχθεί ότι για να υποδεχθεί αυτή τη λειτουργία φέρεται πως δεν είναι ικανό. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί πάρκινγκ που δεν έπρεπε να λειτουργεί και σε περίπτωση ατυχήματος κανένας δε θα πάρει την ευθύνη και δεν υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική Αρχή να ακολουθήσει κανόνες ασφαλείας για να μπορεί η πόλη να χρησιμοποιεί τον χώρο που έφτιαξε”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.