Χορηγούς αναζητούν οι φοιτητές για το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του Θηρέα R στο κοινό του Βόλου

Τοπικές επιχειρήσεις – χορηγούς, που θα προσφέρουν από 100 €, για να στηθεί το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο Θηρέα R, που θα τρέξει το καλοκαίρι στην Τσεχία, αναζητούν οι φοιτητές της προπτυχιακής ομάδας του Π.Θ. Centaurus Racing Team, που το περασμένο Σάββατο παρουσίασαν για πρώτη φορά τα σχέδια του νέου αυτοκινήτου τύπου Formula.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της ομάδας Centaurus Racing Team και φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Γιώργος Λογοθέτης, με το συγκεκριμένο βελτιωμένο και εξελιγμένο μονοθέσιο, η ομάδα θα διαγωνιστεί σε πίστα της Τσεχίας το ερχόμενο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον φοιτητή, ανά δύο χρόνια η ομάδα εξελίσσει και βελτιώνει το προηγούμενο μονοθέσιο και μάλιστα το ενδιαφέρον των φοιτητών για το συγκεκριμένο εγχείρημα, όλο και αυξάνεται.

«Η Centaurus Racing Team ξεκίνησε το 2009 με έξι προπτυχιακούς φοιτητές και τώρα έχουμε φτάσει τους 25, από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», είπε ο Γιώργος Λογοθέτης.
Όπως εξήγησε, το αυτοκίνητο χωρίζεται ουσιαστικά σε πέντε τομείς, το σασί, τον κινητήρα, την ανάρτηση, τα φρένα και τα ηλεκτρικά και η ομάδα των φοιτητών προσπαθεί να βελτιώσει κάθε έναν από αυτούς τους τομείς, ώστε το μονοθέσιο να ανταποκρίνεται καλύτερα στον οδηγό, όπως να είναι πιο ελαφρύ, να έχει καλύτερα φρένα, να διαθέτει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, κ.α.

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Λογοθέτης, κάθε δυο χρόνια το μονοθέσιο στήνεται από την αρχή αλλά λόγω χαμηλού budget τα κομμάτια του προηγούμενου χρησιμοποιούνται για το στήσιμο του νέου. «Κάνουμε προσπάθειες να μας αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και απευθυνόμαστε κάθε φορά σε 100 τοπικές επιχειρήσεις ώστε να μας χρηματοδοτήσουν με 100 €», είπε και τόνισε ότι η Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει να ανταγωνιστεί με πολύ δυνατές ομάδες παγκοσμίως και είναι πολύ σημαντικό να έχει χορηγούς και οικονομική υποστήριξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.