Χωρίς αντίκρισμα απόφαση για τα προνοιακά επιδόματα

Δεν κατατέθηκε ακόμη το ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Χωρίς αντίκρισμα ομόφωνη απόφαση για χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων Ιουλίου και Αυγούστου ύψους 2.006.564 Ευρώ στους δικαιούχους του Δήμου Βόλου, έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή, καθώς το αναλογούν ποσό που αφορά όλη τη χώρα δεν κατατέθηκε ακόμη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα χρήματα δεν μπορούν να πιστωθούν στους λογαριασμούς των 2.612 δικαιούχων.
Η απόφαση για την καταβολή του ποσού των 2.006.564 Ευρώ υπογράφηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, για το λόγο αυτό συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή που ενέκρινε την καταβολή, πλην όμως τα χρηματικά εντάλματα αν και έχουν κοπεί από τη Διεύθυνση Οικονομικών, το ποσό δεν έχει κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υπογραφή των ενταλμάτων από τον Επίτροπο και κατά συνέπεια η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

Από 300 έως 1.000 Ευρώ στον καθένα

Οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων στο Δήμο Βόλου ανέρχονται στους 2.612 και το ποσό που πιστώνεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κυμαίνεται από 300 έως 1.000 Ευρώ στον καθένα. Οι δικαιούχοι είναι χωρισμένοι ανά κατηγορία και συγκεκριμένα σε Βαριές αναπηρίες 1.328, Μ. Αναιμία 192, εγκεφαλική. Παράλυση ένας, ΒΝΚ 387, κίνησης 223, στεγαστική συνδρομή 14, παραπληγικοί ανασφάλιστοι 32, παραπληγικοί του Δημοσίου 68, τυφλοί 259, κωφάλαλοι 75, χανσενικοί έξι και ομογενείς Πρόσφυγες 27.
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών, τα προαναφερόμενα ποσά αποτελούν έσοδο του Κ.Α.E. 0621 «Κάλυψη δαπάνης προνοιακών επιδομάτων», του προϋπολογισμού των δικαιούχων Δήμων και θα αποδoθούν σε αυτούς, με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.