Χωρίς απρόοπτα οι Πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

Διαγωνίστηκαν στο θέμα της Ελληνικής Γλώσσας

Χωρίς απρόοπτα και προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, που διαγωνίστηκαν στο θέμα της Ελληνικής Γλώσσας.
Στις εξετάσεις και σε σύνολο 379 υποψηφίων, παρουσιάστηκαν 305 και απουσίασαν 74, ενώ οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν και να αναφερθούν στα θέματα που προκαλούν συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον και στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις, ενώ το κείμενο που τους δόθηκε ήταν απόσπασμα από βιβλίο του Γ. Θεοτοκά.

Στο Εξεταστικό Κέντρο των υποψηφίων των ΕΠΑΛ βρέθηκε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, που δήλωσε ότι οι μαθητές των ΕΠΑΛ κάνουν την τελευταία τους προσπάθεια σε έναν αγώνα για την πνευματική τους ανάπτυξη, την επαγγελματική τους ανάπτυξη και την εισαγωγή τους σε ένα άλλο εκπαιδευτικό επίπεδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ1ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΟΝΕΙΣΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΑ

Είναι ένα επίπεδο γι’ αυτούς με περισσότερες γνώσεις, περισσότερη επιστημοσύνη και περισσότερο πνεύμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, με την αποφοίτησή τους λαμβάνουν τόσο απολυτήριο, όσο και πτυχίο. Οι υποψήφιοι αξιοποιούν το απολυτήριό τους και συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για πρώτη φορά φέτος ένα ποσοστό θα εισαχθεί και στα Πανεπιστήμια, ενώ των ΤΕΙ, τόνισε.
Ο κ. Σαβελίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μαθήματα που θα διαγωνιστούν και τόνισε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στα δύο εξεταστικά κέντρα των ΕΠΑΛ.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και πρόεδρος του 2ου Εξεταστικού Κέντρου Αντώνης Ανδριανίδης, ανέφερε ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. Όπως είπε, κατά τις 8.30 το πρωί παραλήφθηκαν τα θέματα, φωτοτυπήθηκαν και παραδόθηκαν στους υποψηφίους. Στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, σε σύνολο 176 εγγεγραμμένων προσήλθαν οι 137 και απουσίασαν 39.
Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και στις 10.01 παρέδωσε το γραπτό του ο πρώτος υποψήφιος.
Να σημειωθεί ότι αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν επίσης στην Νεοελληνική Γλώσσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.