Χωρίς την παρουσία του Υπ. Περιβάλλοντος, η συνεδρίαση για την ρύπανση στο Βόλο (βίντεο)

«Οι μετρήσεις δεν δείχνουν ρύπανση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Απαντήσεις για το φλέγον ζήτημα της αέριας ρύπανσης στο Βόλο αναμένονταν να δώσει σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητες των εμπλεκομένων φορέων, αλλά τελικά δεν παρέστη και την ενημέρωση κάνει ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας .
Μάλιστα, στην έναρξη της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, απαίτησε να αλλάξει η πρόσκληση της συνεδρίασης που είχε τίτλο “αέρια ρύπανση στον Βόλο”, καθώς όπως υποστήριξε, δεν έχει διαπιστωθεί σύμφωνα με τις μετρήσεις, αέρια ρύπανση.

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ενημερώνει τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Λιούπης
Η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Λιακούλη
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας
Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, κ. Λαμπρούλης
Η βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σκόνδρα
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Μεικόπουλος
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη
Ο Δρ. Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ο κ. Αλέξανδρος Δούρας, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου
Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου

Την Επιτροπή που συνεδριάζει θα ενημερώσουν, επίσης οι κ.κ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Αλέξανδρος Δούρας, Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και Δρ. Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν και οι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.