Χρ. Μπουκώρος: Αφήνουν τους καρκινοπαθείς χωρίς ενδοφλέβια θεραπεία

Το ζήτημα της περικοπής της ενδοφλέβιας θεραπείας των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου έφερε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας. Την ερώτηση του βουλευτή συνυπογράφει ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας, η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών στους ασθενείς, που εκτελούν θεραπείες τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη εντολή εδόθη από το Υπουργείο Υγείας, με τη δικαιολογία ότι η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί στον περιορισμό της συγκεκριμένης φαρμακευτικής δαπάνης.
Η αγανάκτηση τόσο των ασθενών όσο και των θεραπόντων ιατρών ξεχειλίζει, οι μεν γιατί αισθάνονται έρμαια της τύχης τους και οι δε γιατροί γιατί αδυνατούν να φροντίσουν τους ασθενείς τους, που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη αρκετοί καρκινοπαθείς παρακινούνται ανεπισήμως να αναζητήσουν την απαραίτητη θεραπεία τους σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε ιδιωτικές κλινικές.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)Εάν όντως ισχύει ότι η εντολή για την περικοπή των ενδοφλέβιων θεραπειών προς τους καρκινοπαθείς εδόθη από το Υπουργείο Υγείας; Αν όχι γιατί το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου περικόπτει τις συγκεκριμένες θεραπείες;
2)Πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απαράδεκτη περικοπή στην ενδοφλέβια θεραπεία των καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου;» καταλήγει η ερώτηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.