Μικρό είναι το ποσοστό σοβαρών μορφών του κορωνοϊού, ενώ ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνεται στα μέσα ατομικής υγιεινής και τους τρόπους πρόληψης, όπως επεσήμανε σε ομιλία του, ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Όπως σημείωσε, τα περισσότερα κρούσματα έχουν ίδια σχηματολογία. Μικρό ποσοστό από 10 έως 15% είναι πιο σοβαρές μορφές και ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό γύρω στο 2% μπορεί να μην έχει καλή κατάληξη. Tα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι ευπαθείς ομάδες (π.χ. υπερήλικες, ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς κ.λ.π.)
Αυτό που έχει σημασία είναι με τα μέσα ατομικής υγιεινής και βασικούς τρόπους πρόληψης ( π.χ. όταν είμαστε άρρωστοι να φοράμε μάσκα και να αποφεύγουμε συναθροίσεις) να αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Πρέπει να μην υπάρχουν αντιδράσεις πανικού από τον κόσμο και τα μέτρα που παίρνονται να είναι ανάλογα με τον κίνδυνο. Άλλωστε αυτή είναι βασική αρχή του διεθνούς υγειονομικού κανονισμού».
Τονίζει ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































