Χρ. Στρατηγόπουλος: Πιθανή η απένταξη ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου

Τόνισε ότι οι προτάσεις που θα κατατεθούν πρέπει να είναι σοβαρές

Στο θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου όπου έκανε και δεύτερη εναλλακτική πρόταση προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, για δημοτική έκταση στην οδό Παρασκευόπουλου, αναφέρθηκε ο Χρήστος Στρατηγόπουλος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που προειδοποίησε για επένταξη του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου από τη διαδικασία ΣΔΙΤ.
«Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι η δεύτερη υποβληθείσα εκ μέρους του Δήμου Βόλου πρόταση χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου απορριφθεί από την υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι εξαιρετικά πιθανό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να έχουμε απένταξη του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου από την διαδικασία ΣΔΙΤ, που αφορά στην ανέγερση – ανακατασκευή των Δικαστικών Μεγάρων της Κεντρικής Ελλάδας Λαμίας, Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας», δήλωσε ο κ Στρατηγόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή προφανώς θα είναι δυσάρεστη, δεν σημαίνει όμως το τέλος της διαδρομής. Ο πρόεδρος των δικηγόρων επισήμανε ότι, αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούμαστε με το θέμα είναι ότι για να προχωρήσει απρόσκοπτα μια διαδικασία χωροθέτησης ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου σε μια πόλη με τα χαρακτηριστικά του Βόλου, θα πρέπει οι προτάσεις που θα κατατεθούν, από δω και πέρα, να είναι σοβαρές.
Όπως εξήγησε, σοβαρές προτάσεις σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν στο DNA τους το στοιχείο της κεντρικότητας και του περίοπτου, όπως το εννοεί η νομοθεσία για τη χωροθέτηση των Δικαστικών Μεγάρων. «Η έννοια της κεντρικότητας δεν περιορίζεται στη χωρική διάσταση, έχει συγκεκριμένες αναφορές πρόσβασης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και βάσει αυτών των στοιχείων θα πρέπει να αναζητήσουμε τη νέα κεντρικότητα στις προτάσεις που θα κατατεθούν από δω και πέρα», τόνισε ο Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.