Χρήστος Βενέτης: «Οι αναλύσεις των υδάτων ενέργεια τόνωσης της πληγείσας αξιοπιστίας της περιοχής»

Η απάντηση του προέδρου του ΙΣΜ σε σχόλια για τις μετρήσεις και η απάντηση στον Αχ. Μπέο

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Χρήστος Βενέτης θέλησε να απαντήσει για την πρωτοβουλία του ΙΣΜ να εξετάσει τα θαλάσσια ύδατα των παραλιών του Βόλου- Αλυκές και Άναυρος- προκειμένου να γίνουν αναλύσεις πέραν των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να τονωθεί η πληγείσα αξιοπιστία της περιοχής.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν πολύ καλά, έδειξαν πως οι θάλασσες της πόλης είναι καθαρές κι έτοιμες να υποδεχτούν και τους πιο διστακτικούς. Όσο για τον Αχ. Μπέο και την ανακοίνωση με ύβρεις απέναντι στο πρόσωπό του για την κίνηση αυτή του ΙΣΜ, ο κ. Βενέτης απαξίωσε να απαντήσει..

Η ανάρτηση Βενέτη

Η δυσπιστία του κόσμου σε ότι αφορά την καταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης επήλθε, κατά βάση, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που προκάλεσαν και τα προβλήματα που δυστυχώς συνεχίζουν να προκαλούν. Η διαφάνεια των υδάτων και το χρώμα της θάλασσας επηρεάστηκαν και είναι οφθαλμοφανείς.

Οι αρμόδιοι φορείς λειτούργησαν σύμφωνα με τη νομοθεσία, μέτρησαν και μετρούν το μικροβιακό φορτίο στα θαλάσσια ύδατα, το οποίο είναι εντός φυσιολογικών ορίων.

Ο ΙΣΜ αποφάσισε και μέτρησε διαπιστευμένα και άλλες παραμέτρους θαλάσσιας ρύπανσης, ώστε να λείψει κάθε δυσπιστία και δισταγμός για την καταλληλότητα των θαλασσίων υδάτων. Με χαρά δημοσιοποίησε ότι ο Παγασητικός είναι καθαρός.

Επιπλέον εντόπισε, με τις μετρήσεις που έκανε στη σήραγγα απορροής υδάτων από την Κάρλα, μια συγκεκριμένη δυνητική επιμόλυνση και πρότεινε συγκεκριμένα, μη-κοστοβόρα έργα, που άμεσα μπορούν να μειώσουν και σταδιακά να εκλείψουν το φαινόμενο.

Αυτό για κάποια ΜΜΕ είναι μια τρύπα στο νερό, για κάποιους άλλους είναι περιττή και αχρείαστη ενέργεια και κάποιους ζημιά στον τουρισμό της περιοχής.

Ο νουνεχής το βλέπει ως ενέργεια διαφανούς, πλήρους ενημέρωσης και τόνωσης της πληγείσας αξιοπιστίας της αγαπημένης μας περιοχής.

Από αυτόν που δεν μπορεί να διακρίνει την άυλη από την άβλη κληρονομιά δεν έχω καμία απολύτως απαίτηση. Η κρίση και η σταθερότητα των απόψεων του μου είναι παντελώς αδιάφορες !

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.