Χριστούγεννα στη φυλακή για… τρεις ρομά που έκλεβαν σπίτια

Υποστήριξαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών

Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνουν οι τρεις ρομά, 21, 22 και 20 χρόνων, που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές και σε απόπειρα, σε βαθμό κακουργήματος, όπως αποφασίστηκε μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να γίνει η δίκη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα μήνα, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, όπου κρατούνταν για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο νεαροί που είχαν καταδίκες για πλημμελήματα, μεταφέρθηκαν στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας. Οι τρεις άνδρες πέρασαν την πόρτα της φυλακής, καθώς είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δρώντας ως επαγγελματίες με κοινό τρόπο δράσης και σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους παραδέχθηκαν τις πράξεις τους, υποστηρίζοντας όμως, ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς να δικαιολογήσουν επαρκώς τον ισχυρισμό τους, με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, κατηγορούμενοι για τέσσερις διαρρήξεις και μία απόπειρα, από 1 έως 17 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.