Δ. Βόλου: Πρόσκληση συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Από τον Δήμο Βόλου, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο (Α΄ φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) και απευθύνεται πρόσκληση τους δημότες και τους εκπρόσωπους τοπικών φορέων να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους σχετικά με τα έργα και τις δράσεις που θεωρούν ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας καθώς και στη βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας του ίδιου του Δήμου, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, σε μήνυμά του καλεί όλους τους πολίτες να μετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου μας της περιόδου 2020 -2023, συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου (https://dimosvolos.gr/el/epixeirisiako-programma-dimou-bolou-2020-2023 ) μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2021. Στο ίδιο σημείο υπάρχει αναρτημένο και το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδίου, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης και βελτίωσης της διοικητικής του ικανότητας του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Στις προτεραιότητες του προγράμματος αντανακλάται η βούληση και το όραμα της Δημοτικής Αρχής καθώς και οι προτεραιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Περιλαμβάνει δύο φάσεις: τον Στρατηγικό Σχεδιασμό (α΄ φάση), όπου περιγράφεται και αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής και των υπηρεσιών και προτείνονται οι στρατηγικοί στόχοι, και τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό (β΄ φάση), όπου καταγράφονται συγκεκριμένες δράσεις και έργα της τετραετίας.
Όπως υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο κ. Μπέος “με τη δική σας συνεργασία και συμβολή, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά σας και να υλοποιήσουμε το όραμά μας, ώστε ο Δήμος Βόλου να είναι ένας δήμος «σύγχρονος και εξωστρεφής, ελκυστικός και φιλικός στους πολίτες και τους επισκέπτες, με υγιές περιβάλλον, ανθεκτικός στην κλιματική αλλαγή, και με ισχυρή τοπική ταυτότητα».
Το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να κατατεθεί με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
Α. Αποστολή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Β. Αποστολή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΎ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 81-ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ (ΚΤΙΡΙΟ ΣΠΙΡΕΡ) , T.K 38333, με την ένδειξη «Ερωτηματολόγιο για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου»
Γ. Ηλεκτρονική συμπλήρωση στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://forms.gle/y6qGPY9WZuVm3cqX8
Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν με τη Δ/νση Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου, στα τηλ. 2421356 883/886/887/890.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.