ΔΑΣ – ΟΤΑ: Μαζική η συμμετοχή στην απεργία των ΟΤΑ Μαγνησίας

Αποστομωτική απάντηση ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την κατάργηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, έδωσαν με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία (21/2) οι εργαζόμενοι των Δήμων της Μαγνησίας. Με καθολική τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα Βόλου (100%), που πρωτοστάτησαν και των Υπηρεσιών όπως Συντήρηση, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμός, αλλά και στις Υπηρεσίες άλλων Δήμων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

«Οι συνάδελφοι ακολουθώντας τον δρόμο του αγώνα φρενάρισαν, με την προσωρινή 14μηνη παράταση ομηρίας, τη διακοπή του Επιδόματος που είναι ενταγμένο στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και που ξεκίνησαν να ξηλώνονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές που προώθησαν και προωθούν τις αντεργατικές ανατροπές τους, στο πλαίσιο της ΕΕ και που ολοκληρώνονται από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση.

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20/2 τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, μαζί με μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, του Σωματείου Καθαριστριών και με εργαζομένους του Δήμου Βόλου, από το Κοιμητήριο, την Καθαριότητα Ν Ιωνίας, το Κολυμβητήριο, το Πράσινο, τους Παιδικούς Σταθμούς, τις Σχολικές καθαρίστριες, βρίσκονταν στο χώρο του Κεντρικού Αμαξοστασίου Βόλου περιφρουρώντας την απεργία, ενώ νωρίς το πρωί στο χώρο του Αμαξοστασίου βρέθηκαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ Απ. Ριζόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρώην συνάδελφος στην Καθαριότητα Ν. Ιωνίας και συνδικαλιστής της ΔΑΣ-ΟΤΑ Θ. Τσαλούχας.

Στη συνάντηση τους με τους εργαζόμενους εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο αγώνα των συναδέρφων και στα δίκαια αιτήματα τους τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν για παράδειγμα στην Αποκομιδή των σκουπιδιών χάνοντας το συγκεκριμένο επίδομα, εκτός της μισθολογικής μείωσης που θα υποστούν, θα παραταθεί και ο χρόνος συνταξιοδότησης τους.

«Η διαμαρτυρία σας είναι δίκαιη και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας» είπε ο Απ. Ριζόπουλος, ενώ ο Θ. Τσαλούχας επεσήμανε ότι «πρόκειται για κατακτήσεις χρόνων γι αυτό η πόλη πρέπει να είναι δίπλα σας»

Αποφασισμένοι είναι οι συνάδελφοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους γνωρίζοντας ότι η προεκλογική παράταση ομηρίας από την πλευρά της Κυβέρνησης για την μη εφαρμογή της διακοπής του Επιδόματος και μετά τη μαζική συμμετοχή στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, δεν λύνει το ζήτημα αλλά ήταν το πρώτο βήμα, γι αυτό και όπως υπογράμμισαν «χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα με στόχο την διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ», καταλήγει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.