Δεκάδες συγγραφείς, εκατοντάδες συμμετέχοντες στο “4ο Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού βιβλίου” στον Βόλο

Το απόγευμα της Τετάρτης τα εγκαίνια των δράσεων που θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο

Δεκάδες συγγραφείς από την Ελλάδα αλλά… ακόμη και το εξωτερικό προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν στο “4ο Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού βιβλίου”, που ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 6 Απριλίου.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι συντελεστές του Φεστιβάλ τόνισαν ότι διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά φέτος, εξελίσσεται σωστά και υπάρχει διάθεση να συνεχιστεί, ενώ φέτος θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής, τόνισε ότι υπάρχουν ήδη εκατοντάδες προεγγραφές και χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή όλων των συνδιοργανωτών, υποστηρικτών, αρωγών, χορηγών και φορέων της εκπαίδευσης, έχοντας τη συνδρομή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με κυριότερο όλων το Π.Θ., καθώς και το φετινό Φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα του.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα γίνουν την Τετάρτη 3 Απριλίου μετά τις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, ενώ όλες τις ημέρες θα πραγματοποιούνται εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους (παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς), πρωί και απόγευμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα λειτουργήσουν περισσότερα από 40 εργαστήρια, όλα δωρεάν και με ελεύθερη είσοδο, θα βοηθήσουν περισσότεροι από 100 εθελοντές με τη μεγαλύτερη μερίδα να είναι φοιτήτριες και φοιτητές, 400 άτομα θα συμμετάσχουν ενεργά στις απογευματινές πολιτιστικές δράσεις πραγματοποιώντας τα δρώμενα, ενώ περισσότερα από 1500 άτομα έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο των προεγγραφών! Όλα τα εργαστήρια ωστόσο, μπορούν όλοι όσοι επιθυμούν, ελεύθερα και δωρεάν να τα παρακολουθήσουν.

Ο κ. Κουτσερής είπε ότι με την εκδήλωση, θα υπάρχει παράλληλα άμεση και έμμεση στήριξη της τοπικής οικονομίας καθώς θα έλθουν συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, ακόμη και συγγραφέας από την Αγγλία ενώ ταυτόχρονα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν δράσεις του φεστιβάλ, τμήματα σχολείων από την Ελλάδα γενικότερα. Εκτός από την Τετάρτη που είναι τα εγκαίνια, σημαντική ημερομηνία είναι το Σάββατο, οπότε και θα γίνει η βραδιά λήξης με την τιμητική διάκριση δύο συγγραφέων της Αγγελικής Βαρελά και της Μαρίζας Ντεκάστρο. Οι συγγραφείς που συμμετέχουν στο 4ο Φεστιβάλ είναι 35 από όλη την Ελλάδα.

Ο Βόλος στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις που γίνονται φεστιβάλ παιδικού βιβλίου!

Ο επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Κώστας Μάγος δήλωσε χαρούμενος που γίνεται στο Βόλο το 4ο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου που έχει γίνει θεσμός και εντάσσει την πόλη του Βόλου στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις που γίνονται φεστιβάλ παιδικού βιβλίου.
Το Π.Θ. στήριξε εξαρχής το Φεστιβάλ αλλά τα δύο τελευταία χρόνια και φέτος ειδικά, έχει ενεργή παρουσία, ενώ το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, μέσα από το εργαστήριο λόγου και πολιτισμού και κατεύθυνση το παιδικό βιβλίο με καθηγήτρια την κ. Τασούλα Τσιλιμένη έχει οργανώσει μία σειρά δράσεων.
Σε αυτές, ξεχωρίζει η βράβευση δύο Ελληνίδων συγγραφέων που θα γίνει Σάββατο, της Αγγελικής Βαρελά και της Μαρίζας Ντε Κάστρο που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο του παιδικού βιβλίου και ως συγγραφείς και υποστηρικτές των δράσεων φιλαναγνωσίας. Επίσης συμμετέχουν περισσότεροι από 70 φοιτητές εθελοντικά και πέραν από την υποστήριξη των δράσεων, ως υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα δουν πως οργανώνεται ένα φεστιβάλ και πως θα οργανώσει αντίστοιχες δράσεις στο χώρο του σχολείου, τόνισε ο καθηγητής.

Τέλος, ο συγγραφέας και υπεύθυνος του προγράμματος φεστιβάλ Διονύσης Λεϊμονής, ανέφερε ότι η επιλογή των βιβλίων για να ανταποκρίνονται σε όλες τις ηλικίες, είναι επίπονη εργασία, αλλά με την εμπειρία των τριών φεστιβάλ που προηγήθηκαν, διοργανώθηκε καλύτερα και πιο εύκολα. Η διοργάνωση, τόνισε, τιμά την πόλη μας, καθώς προσελκύει βιβλιόφιλο κοινό και δημιουργούς βιβλίων και πρέπει να έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από πρόσωπα που το διοργανώνουν, ενώ μιλούν και ρωτούν πλέον γι΄αυτό, άνθρωποι απ΄όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.