Δεν ανταποκρίθηκαν οι Βολιώτες στα Πανεργατικά συλλαλητήρια

Την «πλάτη» τους γύρισαν για άλλη μια φορά οι Βολιώτες στα Πανεργατικά συλλαλητήρια που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Αγ. Νικολάου και από το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που τελικά ψηφίστηκε το μεσημέρι.
Στο συλλαλητήριο οι παρόντες εκπρόσωποι σωματείων και φορέων ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα, ενώ στην Πλατεία Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι, αλλά δεν υπήρχε η μαζικότητα προηγούμενων κινητοποιήσεων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε ότι το συλλαλητήριο είχε προαναγγελθεί για σήμερα το απόγευμα, αλλά δυστυχώς, μια τέτοια κυβέρνηση που υπολογίζει πότε είναι οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, αναλόγως ψηφίζει και τα νομοσχέδια.
«Όσοι είδαν το μεσημέρι ότι ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, θεώρησαν ότι το συλλαλητήριο δεν θα γίνει, εμείς παρόλα αυτά κατεβήκαμε και μοιράσουμε στον κόσμο, που περνάει μέσα από την εμπορική αγορά, φυλλάδια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΒ.
Ο ίδιος είπε ότι η πολιτική αυτή έχει εξασθενήσει και έχει εξαγριώσει όλη την εργατική τάξη.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο, τα προαπαιτούμενα προβλέπουν άμεσους και έμμεσους φόρους, με τη μείωση του αφορολόγητου που πιάνει τον καθένα και πολύ μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις. “Κάποιοι Υπουργοί, είχαν δεσμευτεί και υποτίθεται θα είχαν παραιτηθεί, αλλά δυστυχώς η καρέκλα είναι γλυκιά και έχουν γαντζωθεί σε αυτή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίδρασή τους για τη γενικότερη πολιτική της υπερφορολόγησης. «Κάθε μέρα προστίθενται νέα βάρη στους εργαζομένους και ο αγώνας είναι διαχρονικός. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ανεβασμένος, το αφορολόγητο θα φτάσει στα 6.000 €, και οι τράπεζες που δε θα έπαιρναν κανένα σπίτι, παίρνουν την πρώτη κατοικία», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Το ΠΑΜΕ


Μαζικότερο, αλλά μικρότερο σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ , όπου έλαβαν μέρος εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και παρά τη βροχή ακολούθησε πορεία.

Στους συγκεντρωμένος μίλησε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βασίλης Τίρχας που τόνισε ότι ανοίγει ο κύκλος μια νέας περιόδου θυσιών και αντιλαϊκών μέτρων για τον λαό που θα συνοδεύουν την καπιταλιστική ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι «η καθαρή έξοδος στις αγορές» και «το τέλος των μνημονίων», που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους σημαίνει νέα μέτρα και μονιμοποίηση όλων των προηγούμενων.

Όπως είπε να μην παρασυρθεί κανείς από τις ψεύτικες χιλιοειπωμένες υποσχέσεις. Οι εργαζόμενοι μόνο ενωμένοι με τη δύναμή τους μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.
Σύμφωνα με τον Βασ. Τίρχα, η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” όχι μόνο δε φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ε.Ε.

Ο ομιλητής ζήτησε να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.