Δεν κινήθηκε σύμφωνα με τα αναμενόμενα η εμπορική αγορά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εμπόρων Απόστολο Οντόπουλο

Το γεγονός ότι η εμπορική αγορά του Βόλου δεν κινήθηκε τα Χριστούγεννα όπως ανέμεναν οι έμποροι, τόνισε ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, κάτι που αποδίδεται στο κύμα ακρίβειας και στην πανδημία.

Ο πρόεδρος των εμπόρων μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι δεν πήγαν όπως τα πράγματα όπως το περιμέναμε. Πέρα από όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το σύνολο της κοινωνίας και ιδιαίτερα ο εμπορικός κόσμος θεωρούσαμε ότι η παραμονή Χριστουγέννων τουλάχιστον θα άγγιζε τρεις ως προς τα νούμερα και πως προς της εισπράξεις τις αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών.
Δυστυχώς δεν είχαμε δεν έγινε και δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας και δεν θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν, καθώς το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα νοικοκυριά και έχει επηρεάσει πάρα πολύ την καθημερινότητα όλων μας.

Επίσης, τόνισε ότι και όλη αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό, οδήγησε τα καταστήματα να λειτουργούν χωρίς σοβαρούς περιορισμούς, παρόλα αυτά, το γεγονός ότι φέτος ήταν ανοιχτή η εστίαση, επιτρέποντας οι επισκέψεις στα σπίτια και ότι μπορούσε ο καταναλωτής να μπει μέσα στα καταστήματα “θεωρούσαμε ότι θα έδινε έναν διαφορετικό τόνο και θα αποτυπώνοντας στους τζίρους, όμως, η εικόνα αυτή υπάρχει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για το λιανεμπόριο”.

Ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι σήμερα μιλάμε για έναν καταναλωτή με καταρρακωμένη την ψυχολογία και από την άλλη βλέπει ότι τα χρήματα είναι λιγοστά και οι υποχρεώσεις μεγάλες. Προτεραιότητα για τον κόσμο είναι η θέρμανση, η ενέργεια και η διατροφή, οι ανατιμήσεις στα οποία είναι μεγάλη που δεν επιτρέπουν να περισσέψει εισόδημα για να διοχετευτεί στην εμπορική αγορά και ιδιαίτερα σε είδη που δεν αποτελούν προτεραιότητα για τον καταναλωτή.

Ο πρόεδρος των εμπόρων ανέφερε ότι στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι να φύγει το 2021, ευελπιστεί να κινηθούν τουλάχιστον στους κλάδους παιχνιδιών και ειδών δώρων τουλάχιστον, θα αντιστραφεί το κλίμα που υπάρχει.
Ο ίδιος είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο για ακόμη μια χρονιά, μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων να μην έχουν πληρωθεί ακόμη εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι και άλλων κλάδων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα για να κάνουν αγορές, κάτι που είχε γίνει το 2019 (πληρώθηκαν παραμονή 7 το απόγευμα).

Τέλος, το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων είναι μέχρι και την Πέμπτη ανοιχτά πρωί (10.00 ως 14.00) και απόγευμα (17.00 ως 21.00), ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από 10.00 ως τις 19.00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.