Δεν ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το έλλειμμα 270.000 € στο Δήμο Βόλου

Σε αναμονή για το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Σε αναμονή για το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Βόλου, σύμφωνα με ενημέρωση που εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή επερώτηση του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλη Μιτζικού.

Σύμφωνα με τον Θάνο Θεοδώρου, ο Δήμος μέχρι σήμερα έχει λάβει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, το οποίο έχει διαβιβάσει στη διευθύντρια που διενεργεί την ΕΔΕ η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και επίσης το έχει διαβιβάσει (το πόρισμα) στον Εισαγγελέα εδώ και περίπου ενάμιση μήνα.

«Μόλις έχουμε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, θα κοινοποιηθούν και στον Εισαγγελέα. Θα πράξουμε τα δέοντα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα μέτρα που θα λάβει η Δημοτική Αρχή για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, σημείωσε ότι το ένα ήταν η απομάκρυνση του ταμία και τα υπόλοιπα μέτρα κατόπιν υποδείξεων από τους Ορκωτούς τα έχει διαβιβάσει στη διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός έκανε λόγο για σοβαρό ατόπημα κι όπως είπε «Μιλάμε για υπεξαίρεση και κατάχρηση δημοτικού χρήματος. Μια μετατόπιση δε λύνει το θέμα. Δε θέλουμε να κάνουμε ανούσιο θόρυβο, αλλά να μην δίνεται η εντύπωση ότι γραφειοκρατικά θα επιλυθεί. Η καλύτερη πρόληψη είναι ο έλεγχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.