Δεν θα δώσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου

Συμφωνούν με τον εμβολιασμό, διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα

Απόφαση να μη δώσει κανένας εργαζόμενος, εμβολιασμένος ή όχι, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στις υπηρεσίες, έλαβε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου, με βάση οδηγία της Ομοσπονδίας, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των νοσοκομείων και η εργασία των υγειονομικών. Ο Ντίνος Μηνδρινός πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι οι υγειονομικοί έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο για νομική υποστήριξη των συναδέλφων τους, ενώ αναμένουν την εξειδίκευση του νόμου με λίστα νοσημάτων. Σχολιάζοντας πρόταση που τέθηκε στο επιστημονικό συμβούλιο, οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί να πάνε στις κλινικές Covid, ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι οι προτάσεις που γίνονται κάπου αποσκοπούν και κάποια κατεύθυνση δίνουν, αλλά δεν μπορεί η συγκεκριμένη να εφαρμοστεί, γιατί δεν αναφέρεται στη νομοθεσία. Για την πρόταση έγιναν κάποια παράπονα στον Σύλλογο και ο πρόεδρος θεωρεί λήξαν το θέμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων λέει «ναι» στον εμβολιασμό και «όχι» στην υποχρεωτικότητα, όπως υποστηρίζουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών.
“Οι περισσότεροι υγειονομικοί έχουν ακολουθήσει το δρόμο του εμβολιασμού, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας, περιμένουμε την εξειδίκευση της λίστας του νόμου και ως Σύλλογος λάβαμε απόφαση και θα ζητήσουμε τη σύσταση επιτροπής της υγειονομικές περιφέρειες, που θα μπορούν να δώσουν κατεύθυνση στους συναδέλφους μας”, τόνισε ο κ. Μηνδρινός.
Υπό την απειλή της διαθεσιμότητας, ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι κάποιοι υγειονομικοί έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο, ενώ τόνισε ότι μέλημα του Συλλόγου πρέπει να είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου, ενώ πρόσθεσε ότι επειδή δεν βγαίνουν τα προγράμματα κόβονται άδειες σε εργαζόμενους που οφείλονται από πέρυσι.
“Πόσο μάλλον να βγει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό που δεν θα δεχτεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι όλο αυτό γίνεται πολύ βίαια και θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα”, επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.