Δέσμευση του υφυπουργού Τουρισμού για αναβάθμιση του αεροδρομίου – συνδυασμένες μεταφορές

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????‹?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????±?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ο Μάνος Κόνσολας είπε ότι εκπονείται στρατηγικός σχεδιασμός δεκαετίας

??
«Σύμμαχος» της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής δήλωσε ότι θα είναι ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Κώστα Λούλη, επισκέφθηκαν το Βόλο και παρίστανται σε σύσκεψη τοπικών φορέων, υπό τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για αναβάθμιση υπηρεσιών του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και για συνδυασμένο δίκτυο μεταφορών, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη για την περιοχή και τόνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε φάση εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό με ορίζοντα δεκαετίας, ενώ σχεδιάζεται η ανάπτυξη τεσσάρων μαρίνων στη Μαγνησία.

Σε δήλωσή του μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε με τον περιφερειάρχη, την αντιπεριφερειάρχη και με αρκετή καθυστέρηση, ο κ. Κόνσολας είπε ότι η χώρα χρειάζεται μία πολυκεντρική ανάπτυξη, στην οποία η Θεσσαλία έχει κεντρικό ρόλο, καθώς διαθέτει τουριστικό για όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ το ΑΕΠ από τον τουρισμό είναι λίγο σε σχέση με το απόθεμα της περιοχής.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τις Περιφέρειες της χώρας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση με τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη να βάζει πολύ υψηλό στόχο για τον τουρισμό, κάτι που ο υπουργός κ. Θεοχάρης, ο ίδιος και ο γραμματέας κ. Λούλης, είναι αποφασισμένοι να πετύχουν, με μια τουριστική πολιτική βιώσιμη και ρεαλιστική και με συνέργειες με ιδιώτες, τους ανθρώπους της αγοράς και την Αυτοδιοίκηση, που θα φέρουν αποτελέσματα στο επόμενο διάστημα.

Προτεραιότητα τουριστική και ναυτική σχολή
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κώστας Λούλης τόνισε ότι η επίσκεψη του υφυπουργού και του ιδίου στο Βόλο, εντάσσεται στο πλαίσιο της εντολή του πρωθυπουργού να επισκεφθούν της Περιφέρειες της χώρας, να εξετάσουν τα προβλήματα, να δεχτούν τα αιτήματα, να θέσουν προτεραιότητες και να απλοποιήσουν τις διαδικασίες.

Ο κ. Λούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο ο Βόλος να μη διαθέτει σχολές τουριστικών και ναυτικών επαγγελμάτων και ζήτησε τη βοήθεια του υφυπουργού τουρισμού προς την κατεύθυνση αυτή, για ίδρυση σχολών για τους δύο αυτούς νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Σε σχέση με τις μαρίνες σκαφών που είναι αρμοδιότητά του, ο γραμματέας Τουρισμού τόνισε ότι υπάρχουν προτάσεις από την Περιφέρεια και ο ίδιος από την πλευρά του θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.