ΔΕΥΑΜΒ: «Δεν συμβιβαζόμαστε και δεν υποχωρούμε…»

Σχετικά με το έργο που αφορά στο σύστημα τηλεποπτείας – τηλεχειρισμού

Το γεγονός ότι «η ΔΕΥΑΜΒ είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την πλήρη και ολοκληρωμένη εκτέλεση του μεγάλου έργου και διεκδικεί, χωρίς καμία υποχώρηση, το σύστημα τηλεποπτείας – τηλεχειρισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου της Επιχείρησης.

Όπως τονίζεται, «η ένσταση μας, για την αρχική απόρριψη της πρότασης, βασίζεται στα αντικειμενικά στοιχεία που προκύπτουν από την ίδια την προκήρυξη, αλλά και από το γεγονός ότι αντίστοιχα συστήματα εγκρίνονται ως επιλέξιμες δαπάνες σε παρεμφερείς προσκλήσεις έργων επάρκειας και ποιότητας ύδατος άλλων υπηρεσιών Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι πριμοδοτείται η καινοτομία, η ευρηματικότητα και η αποδοτικότητα του έργου.

Στην περίπτωση που η ένσταση μας απορριφθεί, θα υπάρξει προσφυγή με κάθε ένδικο μέσο, αφού δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης και εκτέλεσης ενός έργου αναποτελεσματικού, που δεν απαντά στις ουσιώδεις ανάγκες της πόλης.

Καλούμε, λοιπόν, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να υπάρξει η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων της Ε.Ε , επ’ ωφελεία των πολιτών και της πόλης του Βόλου.

Οι πολιτικάντικες λογικές που επιχειρούν να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με άλλους Δήμους δεν μας αφορούν, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει στις προθέσεις μας μια τέτοια διάθεση.

Διεκδικούμε για την πόλη μας αυτά που της ανήκουν και φυσικά αναγνωρίζουμε σε κάθε Δήμο το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση να διεκδικεί κι εκείνος, αλλά όχι σε βάρος μας. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης, άλλωστε, ομολόγησε ότι «άνοιξε» και πάλι την πρόσκληση, μετά την ολοκλήρωση των προθεσμιών για να εντάξει και άλλες περιοχές.

Σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο μέχρι να δικαιωθεί το απολύτως δίκαιο και λογικό αίτημα, που διατυπώνουμε , για την εκτέλεση ενός έργου σύγχρονου, λειτουργικού, αποτελεσματικού και αποδοτικού. Και σε αυτό δεν χωρούν συμβιβασμοί και υποχωρήσεις, από την πλευρά μας, αφού χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πόλης μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.