ΔΕΥΑΜΒ: Έγιναν 1250 διακοπές υδροδότησης σε όσους χρωστάνε- Πολλοί άνοιξαν παράνομα την υδροδότηση

Νέοι έλεγχοι από σήμερα στα υδρόμετρα όσων έγινε διακοπή

Σε διακοπές υδροδότησης όσων είχαν ανεξόφλητους λογαριασμούς προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της οι διακοπές ανήλθαν σε 1250. Παρόλα αυτά, κάποιοι δημότες από αυτούς που τους διακόπηκε η υδροδότηση προχώρησαν στο άνοιγμα της παροχής παράνομα. Έτσι από σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προχωρά σε επανελέγχους στους υδρομετρητές που είχε θέσει εκτός, προκειμένου να διερευνήσει εάν αυτοί λειτουργούν παράνομα, ενώ όσοι παρανομούν θα επιβαρυνθούν με ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο αλλά και την αφαίρεση του υδρομετρητή.

Ειδικότερα, η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι στις προηγούμενες 40 ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε σε 1250 διακοπές υδροδότησης. Από τους καταναλωτές στους οποίους διακόπηκε η παροχή νερού, μόλις 487 προσήλθαν στην υπηρεσία για τακτοποίηση των οφειλών τους. Προφανώς οι λοιποί (με εξαίρεση τυχόν κλειστά οικήματα), προέβησαν σε παράνομο άνοιγμα της υδροδότησης.

«Ενημερώνουμε ότι, από σήμερα 20 Μαρτίου συνεργεία της υπηρεσίας προβαίνουν σε επανελέγχους των υδρομετρητών στους οποίους επιβλήθηκε διακοπή. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί παράνομο άνοιγμα της υδροδότησης, ο καταναλωτής θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 έως και 500 κυβικών μέτρων σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης, ενώ θα αφαιρείται ο υδρομετρητής.

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί από το αρχείο της υπηρεσίας, επαναληψιμότητα παράνομης υδροδότησης, θα ασκηθούν από την υπηρεσία ένδικα μέσα κατά των λαθραίως υδροδοτούμενων καταναλωτών, για κλοπή δημόσιου αγαθού και φθορά της περιουσίας της επιχείρησης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.