Διαδικτυακή διάλεξη στο Π.Θ. για την βιώσιμη ανάπτυξη από την Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη

Στo πλαίσιo της σειράς Επιστημονικών Διαλέξεων του τμήματος Περιβάλλοντος, του Π.Θ. θα δοθεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, στις 12:00 διάλεξη με τίτλο : «Η Οικονομική Περίπτωση για μια Βιώσιμη Ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19».  Τη διάλεξη θα δώσει η Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) Φοίβη Κουντούρη, εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE); Fellow World Academy of Art & Science,Συμπρόεδρος του UN SDSN Europe.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω:

Microsoft Teams: http://bitly.ws/cLnI

Livestreaming: https://diavlos.grnet.gr/event/e1958

Facebook: https://www.facebook.com/env.uth.gr

 

Περίληψη: Τα πακέτα ανάκτησης που σχετίζονται με την πανδημία COVID 19 χρηματοδοτούνται από το εθνικό χρέος, επομένως είναι δάνεια από τις μελλοντικές γενιές. Αυτό δείχνει μια ηθική ευθύνη για το” Build forward Better “. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε επίσης μια ισχυρή οικονομική υπόθεση για το” Build forward Better». Πρόσφατες προσομοιώσεις της επίδρασης των πράσινων σχεδίων ανάκαμψης παγκοσμίως επιβεβαιώνουν ότι ένα πράσινο οικονομικό ερέθισμα ενισχύει περισσότερο την ανάπτυξη από ένα «return-to-normal» ερέθισμα που θα ενίσχυε απλώς τα τρέχοντα, μη βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής. Πέρα από τη δημοσιονομική ώθηση που αναμένεται να ενισχύσει τη συνολική ζήτηση, αυτή η κρίση απαιτεί μετασχηματιστικές δημόσιες επενδύσεις που θα διαμορφώσουν μια βιώσιμη και δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και θα ωθήσουν τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Το μακροπρόθεσμο όραμά μας πρέπει να είναι η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών με τους 17 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) και τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, ενώ η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παρέχει το σωστό επίπεδο φιλοδοξίας και κατεύθυνσης.

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ( EAERE) υπό την ιδιότητά μου ως εκλεγμένου προέδρου, και του UN SDSN , υπό την ιδιότητά μου ως συμπροέδρου του UN SDSN Europe δύο σημαντικών και ισχυρών θεσμών, που εργάζονται για μια επιστημονική μετάβαση στην παγκόσμια βιωσιμότητα. Όπως είχα υποσχεθεί όταν ήμουν υποψήφια για πρόεδρος της EAERE, κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου θα εργαστώ για μια στενότερη συνεργασία μεταξύ αυτών των θεσμικών οργάνων, προκειμένου να αυξήσω τον αντίκτυπό τους στην επιτάχυνση της αναγκαίας μετάβασης σε μια ουδέτερη και ανθεκτική στο κλίμα, οικονομία και κοινωνία», επισημαίνει σχετικά η κ. Κουντούρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.