Διαδικτυακή εκδήλωση για εξόρυξη χρυσού, καύση απορριμμάτων και ανεμογεννήτριες

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτών που συμμετέχουν σε τρία κινήματα: εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά και καύση σκουπιδιών σε τσιμεντοβιομηχανίες.
Όπως γνωστοποιήθηκε από την «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας», «κινήματα έχουν αναπτυχθεί τελευταία για την απόκρουση αυτών των δραστηριοτήτων. Ανάμεσα σε αυτά είναι:
Η πολύχρονη και έντονη προσπάθεια των κατοίκων της Χαλκιδικής για να σταματήσει η καταστροφή της περιοχής αυτής από τις δραστηριότητες της μεταλλευτικής εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».
Σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις με αφορμή την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε βουνά και νησιά, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές.
Με αρχή την άδεια καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και τον Βόλο, η ρυπογόνος αυτή δραστηριότητα επεκτάθηκε στον Τιτάνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζονται και άλλα τσιμεντάδικα να κάνουν το ίδιο. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που αντί ανακύκλωσης κλπ. επιλέγει την καύση.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Ιερισσού (ΣΦΠΙ) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ). Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στη σελίδα του ΣΦΠΙ στο facebook: https://www.facebook.com/syllgosperivallontosierissou/